Kanser hastalarını ortada bırakmayız

Kanser hastalarını ortada bırakmayız

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, SGK'nın sigara kullanan kanser hastalarının ilaç bedelini ödemeyeceğine dair haberlere açıklık getirdi.

Sigara kullanan kanser hastalarının ilaç bedelinin SGK tarafından karşılanmayacağına yönelik haberlere son noktayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu koydu.

Müezzinoğlu, "Kanser hastalarını ortada bırakmayacağız, bürokrasiden kaynaklanan sorun olsa bile mutlaka çözeriz"' dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''Vatandaşımızın hiçbirinin koşulları ne olursa olsun sağlık hizmeti alımında tedavisi ile ilgili ihtiyacın karşılanmasında sorun yaşanmasına müsaade etmeyiz. Belirli kurallar, endikasyonlar kamuoyuna yanlış yansıyor ya da uygulamada sorunlar çıkabiliyor. Bu anlamda biz hele hele kanser tedavisinde tedavide yeri olan hiç bir ilacın vatandaşımıza ulaşmasında engel ve ortada bırakmadık bırakmayız.

Bürokrasiden kaynaklanan sorun olsa bile mutlaka çözüleceğini söyleyen Müzezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“SGK açıklama yaptı. Endikasyon dışı ilaç kullanımı nedeniyle kurduğumuz sistem dolayısıyla endikasyon dışı bile olsa hekim onu uygun görüyorsa endikasyon dışı ilaç kullanımı marifetiyle hastalarımıza ilaçları ulaşmasını sağlıyoruz.''

TRT haber 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.