Kanlı Ay Tutulması saat kaçta görülecek?

Kanlı Ay Tutulması saat kaçta görülecek?

Türkiye yüzyılın en uzun ay tutulmasına hazırlanıyor. Gökyüzünde tefekkürlük görüntüler oluşturacak kanlı ay tutulması bu gece başlayacak. Türkiye'de kanlı ay tutulması saat kaçta başlayacak? Kanlı ay tutulması ne kadar sürecek? İşte detaylar...

Bu gece gökyüzünde tefekkür şöleni var. Cenab-ı Hakk'ın sanatı 3 olay ile tecelli edecek. Bunlardan en heyecan vereni Kanlı Ay Tutulması olacak. Ama olacaklar sadece bununla sınırlı değil. Bu gece tutulmanın yanı sıra gökyüzünde meteor yağmuru da görülecek. Ayrıca komşu gezegenimiz Mars, Dünya'ya en yakın konuma gelecek ve gökyüzünde seçilebilecek. 

Bu üç olaydan en heyecan verici olanı ve en net izlenecek olan Kanlı Ay Tutulması olacak. Peki Kanlı Ay Tutulması saat kaçta? Kanlı Ay Tutulması ne kadar sürecek?

Kanlı Ay Tutulması saat kaçta görülecek?

21.Yüzyılın en uzun ay tutulması olacak Kanlı Ay Tutulması bu akşam Türkiye saati ile 20.13'te başlayıp, gece 02.30 sularında sona erecek. Fakat Türkiye'den saat 22.00 sularında izlenebilir durumda olacak. Tutulmanın 2 saate yakın devam etmesi planlanıyor. Saat 00.00 sularında ay tutulması sona erecek.

Ay tutulması gökyüzünde çıplak gözle görünebilecek. Daha detaylı görüntü almak isteyenler teleskop da kullanabilir.

Kanlı Ay Tutulması nedir?

Ay tutulması temel olarak Güneş, Dünya ve Ayın aynı hizaya gelerek, Dünya'nın gölgesinin Ay'ın üstüne düşmesine verilen addır. Bu şekilde Güneş ışıklarını alamayan Ay, Dünya'ya ışık yansıtamaz ve buna tutulma ismi verilir.

Kanlı olarak anılmasının nedeni ise, tutulma sırasında Güneş ışığı alamayan Ay'ın dünyadan gelen ışığı emmesidir. Ay, o sırada Dünya'dan emdiği ışığın 'kırmızı' olanını yansıtır. Bu sayede Cenab-ı Hakk'ın mucizelerinden biri ortaya çıkar.

Ay Tutulması sırasında hangi namaz kılınır?

Ay tutulması sırasında emredilen bir namaz yoktur. Fakat İslam Hukukçularına göre Müekked (kuvvetli) Sünnet olan bir namaz bulunmaktadır.

Küsuf veya Hüsuf Namazı olarak geçen bu nafile namaz bu gece görülecek olan Kanlı Ay Tutulması esnasında kılınır. Hükmü sünnettir ve sevapları bolcadır. 

Hüsuf Namazı için Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.