Kandil Simidi nasıl yapılır? Berat Kandili için simit tarifi

Kandil Simidi nasıl yapılır? Berat Kandili için simit tarifi

10 Mayıs 2017 itibari ile mübarek Berat Kandili'ne kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Kandil Simidi, kandil gün ve gecelerini şenlendiren en güzel adetlerimizden biridir. Evde kandil simidi yapmak isteyenler için Kandil Simidi tarifi sizlerle...

2017 Berat Kandili bugün. Bu mübarek gece için herkesin farklı planları var. Mü'minlerden kimi camilerde cemaat ile birlikte bu geceyi değerlendirecek. Kimi dini sohbetlere katılacak, kimi evinde Kur'an-ı Kerim okuyacak, kimi nafile namazlar ile Berat Kandili'nin bereketi ve nurundan istifade etmeye çalışacak.

Berat Kandili için bir diğer güzel adetimiz ise her kandil olduğu gibi kandil simidi yemek ve dağıtmak. Müslümanlar arasında kardeşlik bağını güçlendiren kandil simidi ikramı yarın yine gerçekleştirilecek.

Kandil Simidi nasıl yapılır? sorusu bu mübarek günde kandil simidi yapmak isteyenlerin en çok aradığı kelime. Evde kandil simidi yapmak isteyen vatandaşlarımız için kandil simidi tarifi haberimizde.

Evde Kandil Simidi nasıl yapılır?

Kandil Simidi ülkemizde kandillerin vazgeçilmezlerinden biridir. Kandil Simidi pek çok pastaneci ve fırın tarafından yapılır. Fakat evde kandil simidi de yapılabilir. İşte Kandil Simidi tarafi;

Bir su bardağı sıvı yağ
Bir su bardağı su
250 - 300 gram tereyağı veya 1 paket margarin (oda ısısında olmalı)
Bir paket kabartma tozu
Bir yemek kaşığı şeker
Bir yemek kaşığı sirke veya limon damlası
Bir tatlı kaşığı tuz
Kabın alabildiği kadar un
Bir yumurtanın akı ve susam (üzeri için)

Evde kandil simidi yapmak için derin bir kabın içerisine Bir su bardağı suyu bir su bardağı sıvı yağı 250 - 300 gram tereyağı veya 1 paket margarini bir tatlı kaşığı tuzu bir yemek kaşığı şekeri ve bir yemek kaşığı sirkeyi koyup iyice karıştırın.

Azar azar ve yavaş yavaş unu ilave edip fazla katı olmayan yumuşak bir hamur elde edelim.

Bu kıvamı elde ettikten sonra hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli verelim. Daha sonra yumurta akına ve susama batırıp tepsiye güzelce dizelim.

Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.
 

Haber 7- Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.