Kan bağışçılarına ödül

Kan bağışçılarına ödül

Yalova’da Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında bağışta bulunan kişilere teşekkür plaketi verildi.

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü Yalova’da kutlandı. Bu kapsamda kan bağışında bulunan duyarlı vatandaşlara teşekkür plaketi verildi. 54 bağışla Yalova’da en çok bağış yapan kişisi olan Dr. Salim Üstünoğlu ise plaketini Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın elinden aldı.

40 yıldır kan veriyorum

“Bir kişinin hayat kurtarması kadar önemli bir iş olamaz” diyen Üstünoğlu, “Söylenecek çok bir şey yok. Takdir edilecek bir hareket. Milletçe bir eksikliğimiz var. Bu eksiklikleri Kızılay’a kan vererek giderebiliriz. İlla kendi yakınlarımızın başına kötü bir olay gelince aklımıza kan vermek geliyor. Yaklaşık 40 yıldır düzenli olarak kan veriyorum. Babamın hastalığı, benim kan vermeme vesile oldu” dedi.

Yalova’da günde 40 kişinin kan vermesi gerekiyor

Yalova’da günde 40 kişinin kan vermesi gerektiğini ifade eden Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Firdevs Sercan Keleş, “Yalova’da günde 40 kişinin kan vermesi gerekiyor. Bu az bir rakam değildir. O yüzden herkesin hassas olması gerekiyor. Kan acil değil ihtiyaçtır. 5 altın madalya, 5 plaket ve 18 tane gümüş ve 186 tane de bronz madalya veriyoruz. 10. bağışta bronz madalya veriyoruz. 25. bağışta gümüş madalya, 35. bağışta altın madalya ve 45. bağış ve üstünde plaket takdim ediyoruz” diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.