‘Kainatta yalnız mıyız?’

Karanlık bir boşlukta, dehşetli ateş topları ve büyük gök cisimleri arasında müthiş bir hızla akıp giden dünyanın içindeki insan, “şu koca kâinatta ne yaptığını ve burada yapayalnız olup olmadığını” sorar. Gelin bu soruları bir de biz soralım ve “Kainatta Yalnız Mıyız” sorusunun cevabını, etkileyici bir görsel tasarım eşliğinde muhteşem bir zihinsel yolculuğa çıkacağınız, şaşırtıcı keşiflerle dolu görsel/interaktif bir kitabın sayfalarında arayalım ve bambaşka bir deneyime açılan kapıdan içeriye girelim.

Takdim ettiğimiz bu çalışma hakkında şunu rahatlıkla söylüyoruz ki: Risale-i Nur’u okumak hiç bu kadar keyifli ve zevkli olmamıştı. Kendi alanında dünya çapında bir ilk olan, etkileşimli görsellerin kullanıldığı ve görsellik oranının %56 olduğu bu etkileyici çalışmada, toplam 109 görsel ve 11 video kullanıldı.

ediz_sozuer-002.jpgGörseller Hakkında: Konu anlatımlı şemalar, metin vurguları ve etkileyici resimlerden oluşan görseller, daha önce sunulan Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı derslerimizin sunumlarından titizlikle alındı, geliştirildi ve kitap metni içine entegre edildi. Normalde 77 sayfa olan kitabımızın hacmi görsellerle 124 sayfaya çıktı. (Ana metin ise 29’ten 67’e çıktı) Yani bu kitapta görsellik oranı %56! Bu gerçekten çok yüksek bir oran.

Videolar Hakkında: “Kâinatta Yalnız Mıyız” konulu eğitim müfredatı metinlerinin tamamı, iki adet görsel destekli ders programında işlenmişti. Bu interaktif kitapta, okuduğunuz yerleri pekiştirmek ve daha iyi anlayabilmek için konu sonlarında ilgili ders videolarını tıklayarak kitap üstünden açılan video penceresinden izleyebilecek ve pencerenin kapanmasıyla tekrar kitabı okumaya geri dönebileceksiniz. Ayrıca bunların haricinde seminerlerimizde kullandığımız etkileyici ve şaşırtıcı videoları da aynı şekilde bu kitap üstünden interaktif bir şekilde izleme imkanına sahip olacaksınız.

Neden Görsel/İnteraktif Kitap Okumalısınız?

Yazılı olarak kaleme alınmış hakikatleri, sözlü ve görsel bir şekilde okumanız ve izlemeniz (kitap çalışmamızda olmayan ilave izahlarla) daha iyi anlama ve hissetme imkânı sunuyor. Böylece sadece akılla anlaşılmayan ve aslında “hissedilen hakikatler” olan iman ilmini anlamakta ve “farklı mana açılımları”na kapı açmakta, en verimli bir metodu takip etmiş oluyorsunuz. Bu pekiştirme yöntemiyle (Allah’ın izniyle) Risale-i Nur’u ve kainatı anlamak noktasında en üst düzeyde bir istifadenin gerçekleşeceğine kuvvetle inanıyoruz.

Tüm Görsel/İnteraktif kitaplarımıza ait örnek sayfalar ve kitap takdimleri için:

https://risaleinuregitimprogrami.com/gorselinteraktif-kitap-calismalari/

“Kainatta Yalnız Mıyız” Görsel/İnteraktif Kitap İndirme Linki: (Word ve Pdf formatında)

goo.gl/hNIUou Bu adresteki "Görsel-İnteraktif Kitaplar" bölümünden kitabımızı indirebilirsiniz. Ayrıca burada diğer tüm kitaplarımızın ve Risale-i Nur çalışmalarımızın dosyalarını da bulabilirsiniz.

Word dosyası 30 mb, Pdf dosyası 13 mb. (Bilgisayarda Pdf dosyasını Adobe Reader ile açtığınızda “iki sayfa görünümü”nü seçerek ve zoom yaparak daha rahat okuyabilirsiniz. Cep telefonlarında Word için Wps Office, Pdf için Adobe Acrobat Reader programını kullanın.)

Kitap Çalışması Genel Takdimi:

Risale-i Nur’un 29.Söz’ün Mukaddimesi ve Birinci Maksadı üzerinde geliştirilmiş bir izah çalışması olan bu eserde; kâinat içinde yapayalnız olma düşüncesine tahammül edemeyerek çaresizce sorular soran ve ebedî yalnızlığına çözüm arayan insanın, aradığı doğru cevabı nereden bulabileceği, meseleyi kökünden yakalayan aklî çıkarımlarla ortaya koyuluyor. Ayrıca meleklere ve ruhanî varlıklara inanmanın ne kadar makûl olduğu ve varlıklarının insan ve hayvanların varlıkları kadar kesin olduğu, detaylı analizler ve mantıkî delillerle ispat ediliyor.

Gerek Risale-i Nur’a gönül vermiş düzenli okuyucularına, gerek Risale-i Nur’u okumaya yeni başlayacaklara çalışmamızı tavsiye ve takdim ediyoruz. Kitap içeriğinde eser metni, izah metni ve kavram açıklamaları birarada sunulmuştur. Bu çalışma, “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri” isimli kitap çalışmamızın bir parçasıdır ve kitabın “İman Hazinesinin Varlığını Delillerle İspatlamak” isimli ikinci bölümündeki altı adet “hakikatin”, İkinci Hakikatidir. Kitap çalışmamızın “Yolculuğunuz Daha Yeni Başlıyor!” isimli son sözü ise, Risale-i Nur’un okunmasının ve Risale-i Nur derslerine katılmanın önemi hakkında kalbin derinliğinden samimiyetle kopup gelen duygulu, çarpıcı ve etkileyici tespitler içerdiğinden, bu çalışma içine alınmıştır.

Kitap çalışmasındaki ana başlıklar ise şöyledir: * Biz Yalnız Değiliz! * Hayat Neden Vardır? * Hayat Olmadan Var Olmanın Anlam ve Kıymeti Nedir? * Meleklerin Gerçekliği * Müthiş Bir Ekosistemde Paylaşılan Roller

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.