Kahvenin 500 yıllık öyküsü

Kahvenin 500 yıllık öyküsü

Topkapı Sarayı Müzesi ile Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırma Merkezi’nin işbirliğiyle Türk kahvesi kültürünü konu edinen bir sergi düzenledi.

“Bir Taşım Keyif: Türk Kahvesinin 500 Yıllık Öyküsü” isimli serginin Topkapı Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katılımıyla gerçekleşti.

Sergi, 2013 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne giren Türk kahvesi ve kültürünün 16. yüzyıla dayanan geçmişine, pişirilme tekniklerine, sunumuna ev sahipliği yapıyor.

Kahvenin sosyal yaşamdaki önemine dikkat çeken Bakan Çelik serginin açılışında yaptığı konuşmada “(…) kahve bir içecek olmanın ötesinde devlet hayatından, tefrişattan, gündelik hayata kadar büyük bir kültürel yapının merkezinde yer almaktadır. Günlük yaşam içerisinde de çok önemli yeri var. Kahvehaneler ve seyyar kahve ocaklarında hazırlanıp içilen kahve, her sınıftan insanın gündelik hayatında önemli bir yere sahip olmuştur.

“Bir Taşım Keyif: Türk Kahvesinin 500 Yıllık Öyküsü” 21 Şubat-15 Haziran tarihleri arasında Topkapı Sarayı Müzesi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

tarihhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.