Kadir gecesini yakalamak için ciddi gayret gösterilmeli

Kadir gecesini yakalamak için ciddi gayret gösterilmeli

Yerköy Müftüsü Necip Eren, Ramazan ayının son günlerine girildiğini belirterek, bu mübarek ayın son 10 gününün daha fazla ibadet ederek geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Müftü Eren, yaptığı açıklamada, bu manevi ayın son günlerini daha verimli ve bereketli geçirebilmek için güzel bir plan yapılması gerektiğine işaret etti. Eren, her yönüyle bize örnek olan Peygamber Efendimiz 'in (sav), Ramazan ayının son 10 gününde ibadetlerini daha da artırdığını hatırlattı. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in (sav), Ramazan ayının son on gününü her zamankinden daha çok dua ve niyazla geçirdiğini anlatan Eren, "Bu sürede ümmeti için bol bol dua ve niyazda bulunurdu." diye konuştu.
 
Kadir Gecesi'nin, Ramazan'ın son 10 gününe rastladığını hadislerden öğrendiklerini ifade eden Müftü Eren, Kadir Gecesini yakalamak için ciddi bir gayret gösterilmesini gerektiğinin altını çizdi. Müftü Necip Eren, şöyle dedi: 
 
"Ramazan'ın bu son haftasını güzel ve semereli geçirmek istiyorum' diyen bir kişi öncelikle kağıdı ve kalemi eline alıp yapacağı şeyleri planlamalıdır. Ramazan'ın bu son günlerinde bol bol tövbe ve istiğfar edip, Peygamber Efendimiz'e (sav) salâvat gönderelim. Bu zaman dilimlerinde sürekli Kur'an okuyup Allah'tan mağfiret isteyelim. Varsa küskünleri barıştırıp, hasta, kabir ve eş dost ziyaretleri yapalım. Fakir ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım edelim. Özellikle ihtiyaç sahiplerini iftarlarımıza çağırıp onları mutlu edelim. Teravihleri kaçırmamaya ve vakit namazlarımızı cemaatle kılmaya özen gösterelim. Ayrıca, fitrelerimizi de vermeyi unutmayalım."
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.