Kadir Gecesi'nde ne oldu? Kadir Gecesi'nin önemi nedir?

Kadir Gecesi'nde ne oldu? Kadir Gecesi'nin önemi nedir?

10 Haziran Pazar akşamı itibari ile Müslümanlar Kadir Gecesi'ni karşılayacak. Dualar, ibadetler ve hayırlı işler ile idrak edilecek Kadir Gecesi'nin önemi merak ediliyor. Kadir Gecesi ne yaşandı?

Bin aydan hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi son derece önem arz ediyor. Bunun nedeni ise Kadir Gecesi'nin ayet ve hadisler ile bolca övülmüş olması. İlk kez Kadir Gecesi'ni idrak edecek olanlar ise Kadir Gecesi'nin önemi nedir? sorusuna yanıt arıyor. Kadir Gecesi ne oldu? Kadir Gecesi neden önemli?

KADİR GECESİ NEDİR? KADİR GECESİ'NDE NE OLDU?

Kadir kelmesi sözlük anlamı bakımından şeref, güç, yeterlilik gibi manalara gelmektedir. Kadir Gecesi ise Peygamber Efendimiz'e ilk ayetin indirildiği gecedir.

Kadir Gecesi'nde şunlar yaşandı;

610 yılında Mekke'de bulunan Hira Mağarası'na çıkan ve 40 yaşına gelmiş olan Peygamberimiz, bu mağarada Cebrail vasıtası ile ilk ayeti alır. 

Peygamberimiz Ramazan Ayı'nın 27.Gecesi mağarada inzivada iken ufukta nurdan bir şekil görür. O zamana kadar hiç karşılaşmadığı bu nurdan şekil Cebrail (a.s)'dır.

Peygamberimiz o gece olanları şöyle anlatır;

"Melek bana okumamı emretti. Kendisine okuma bilmediğimi söyledim. Beni kollarının arasına alıp kuvvetle sıktı; sonra 'Oku!' dedi. Ben yine, 'Okuma bilmem' dedim. Beni tekrar kollarımn arasına aldı, kuvvetle sıktı ve 'Oku!' diye tekrar etti. Ben yine 'Okuma bilmem' dedim. Üçüncü defa kollarının arasına alıp daha kuvvetlice sıktıktan sonra bıraktı ve şöyle dedi: 'Yaratan rabbinin adıyla oku; O, insanı alaktan (asılıp tutunan zigottan) yarattı. Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O, kalemle (yazmayı) öğretendir. İnsana bilmediklerini öğretmiştir" 

İşte bu gece olanlardan sonra Peygamber Efendimiz'e Kur'an-ı Kerim parça parça gönderilmeye başlandı. Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı bu geceye Kadir Gecesi ismi verilir.

Kadir Gecesi bu önemli olayı anma, bağışlanma, ibadet ve dua gecesidir. Bu nedenle Kadir Gecesi her Müslüman tarafından layığı ile idrak edilmelidir.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.