Kadir Gecesi'nde hangi dualar okunmalıdır? 2017 Kadir Gecesi Duaları ve anlamları

Kadir Gecesi'nde hangi dualar okunmalıdır? 2017 Kadir Gecesi Duaları ve anlamları

2017 Kadir Gecesi'ne bu akşam itibari ile kavuşacağız. Müslüman Alemi'nin bir yıldır dört gözle beklediği Kadir Gecesi bu gece dualar ile karşılnacak. Peki Kadir Gecesi okunacak dualar hangileri? 2017 Kadir Gecesi duaları haberimizde...

Bin Aydan Hayırlı Kadir Gecesi 21 Haziran, yani bu gece itibari ile idrak edilecek. Türkiye genelinde binlerce Cami Kadir Gecesi için hazırlanıyor. İslam Alemi ve ülkemiz bu gece ibadethanelere akın edecek. Bu mübarek gece için heyecan dorukta. Kadir Gecesi duaları ise tövbe kapısının sonuna kadar açıldığı Kadir Gecesi'nin en çok aranan konuları arasında yerini alıyor.

Kadir Gecesi Ramazan Ayı'nın son on günü içinde aranıyor. Ülkemizde ekseriyetle Ramazan Ayı'nın 27. Gecesi idrak edilen Kadir Gecesi boyunca Müslümanlar dualar ve ibadetler ile Allah'ın (c.c.) rızasını kazanmak isteyecekler. Kadir Gecesi meleklerin ve Cebrail (a.s.) yer yüzüne inecektir.

Kadir Gecesi kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nail olmaya başladığı gündür. Bu nedenle Kadir Gecesi dua etmek son derece önemli. Dua bir Müslüman'ın en önemli ibadetlerindendir. Peki Kadir Gecesi hangi dualar okunmalıdır? Kadir Gecesi yapılacak dualar nelerdir? 2017 Kadir Gecesi Duaları...

Kadir Gecesi edilmesi gereken dualar

Bu gece idrak edilecek Kadir Gecesi yapılacak pek çok farklı ibadet bulunmaktadır. Ramazan dolayısı ile gündüzü de oruçlu geçecek Kadir Gecesi'nden istifade etmek Müslümanların en çok arzuladığı şeylerin başında geliyor. Kadir Gecesi'nde Allah'ın rızasını kazanmak için pek çok farklı ibadet, hayırlı iş ve dualar bulunmaktadır.

Kadir Gecesi'nde tövbe ve istiğfar duası etmek bu duaların başında gelmektedir

Kadir Gecesi Tövbe Duası için TIKLAYINIZ

Kadir Gecesi Duası;

Sübhanekallahümme ve bi hamdik, Allahümmağfirli inneke ente't-tavvabü'r-rahim. 
Anlamı: Allah'ım! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim. Sana hamdederim. Allah'ım! Beni bağışla. Kuşkusuz Sen tevbeleri kabul eden ve pek merhametli olansın.

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni.
Peygamberimizin okuduğu Kadir Gecesi duasının Türkçe manası şu şekilde:
-Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.

Ey cömertlerin en cömerdi ve ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’ım! Bize rahmet kapılarını aç; iyilik ve kereminin hazinelerine ulaşmamızı bize kolaylaştır.

Amin

NİHAT HATİPOĞLU KADİR GECESİ DUASI

Ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, bir Kadir Gecesi programı esnasında Kadir Gecesi için aşağıdaki video'da görüldüğü üzere şu şekilde duaları tavsiye etmiştir;

 

Allah bu gece ettiğimiz duaları ve ibadetleri kabul eylesin...

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.