Kadir Gecesi okunacak dualar ve anlamları | 2018 Kadir Gecesi hangi dualar yapılır?

Kadir Gecesi okunacak dualar ve anlamları | 2018 Kadir Gecesi hangi dualar yapılır?

Dua etmek bir Müslümanın en önemli ibadetidir. İslamiyet'in en önemli işareti olan dua, Kadir Gecesi boyunca da yapılacak en önemli ibadettir. Peki Kadir Gecesi nasıl dua edilir? Kadir Gecesi hangi dualar okunur?

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi bu akşam başlıyor. Kur'an-ı Kerim'in Cenab-ı Hak tarafından, Cebrail vasıtası ile, Peygamber Efendimiz'e indirilmeye başladığı gece İslamiyet'te Kadir Gecesi olarak bilinmektedir. Ramazan Ayı'nın son on günü içinde aranan Kadir Gecesi, bu yıl 10 Haziran'da idrak edilecek.

Kadir Gecesi duaları son derece kritik. Bu gece edilen dualar Allah katında kabul buyurulacak. Ayrıca dualardan alınan sevaplar da bu gece boyunca katlanacak. Af ve tövbe kapısının açık kalacağı Kadir Gecesi boyunca dua etmek bu nedenle son derece önemli görülüyor. Peki Kadir Gecesi'nde hangi dualar okunur? Kadir Gecesi yapılacak dualar nelerdir? 2018 Kadir Gecesi duaları ve anlamları sizlerle...

Kadir Gecesi edilmesi gereken dualar

Bu gece idrak edilecek Kadir Gecesi yapılacak pek çok farklı ibadet bulunmaktadır. Ramazan dolayısı ile gündüzü de oruçlu geçecek Kadir Gecesi'nden istifade etmek Müslümanların en çok arzuladığı şeylerin başında geliyor. Kadir Gecesi'nde Allah'ın rızasını kazanmak için pek çok farklı ibadet, hayırlı iş ve dualar bulunmaktadır.

Kadir Gecesi'nde tövbe ve istiğfar duası etmek bu duaların başında gelmektedir

Kadir Gecesi Tövbe Duası için TIKLAYINIZ

Kadir Gecesi Duası;

Sübhanekallahümme ve bi hamdik, Allahümmağfirli inneke ente't-tavvabü'r-rahim. 
Anlamı: Allah'ım! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim. Sana hamdederim. Allah'ım! Beni bağışla. Kuşkusuz Sen tevbeleri kabul eden ve pek merhametli olansın.

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni.
Peygamberimizin okuduğu Kadir Gecesi duasının Türkçe manası şu şekilde:
-Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.

Ey cömertlerin en cömerdi ve ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’ım! Bize rahmet kapılarını aç; iyilik ve kereminin hazinelerine ulaşmamızı bize kolaylaştır.

Amin

NİHAT HATİPOĞLU KADİR GECESİ DUASI

Ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, bir Kadir Gecesi programı esnasında Kadir Gecesi için aşağıdaki video'da görüldüğü üzere şu şekilde duaları tavsiye etmiştir;

 

Allah bu gece ettiğimiz duaları ve ibadetleri kabul eylesin...

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.