Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi hangi ibadetler yapılır?

Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi hangi ibadetler yapılır?

Bin aydan hayırlı görülen Kadir Gecesi bu akşam idrak edilecek. Milyonlarca Müslüman bu mübarek gecede af ve mağfiret için Cenab-ı Hakk'ın rızasını kazanmaya çalışacak. Peki Kadir Gecesi hangi ibadetler yapılır? Kadir Gecesi yapılacak ibadetler....

2018 Kadir Gecesi gelip çattı. İslamiyet açısından en önemli gün olan Kadir Gecesi için her Müslüman ayrı plan yapıyor. Allah'ın rızasını kazanmak için Müslümanlar bu gece boyunca çeşitli ibadetlerle bu geceyi idrak edecek. Kadir Gecesi, İslamiyette 'bin aydan hayırlı' olarak bilinir.

Kadir Gecesi nedir?

Kadir Gecesi, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e ilk ayetin indiği gecedir. 40 yaşına gelen Peygamber Efendimiz, her yıl yaptığı gibi 'hira mağarası' içine çekilmişken, Allah (c.c) tarafından Cebrail (a.s) vasıtası ile kendisine 'Oku' ayeti gönderilmiş ve sonra Kur'an-ı Kerim parça parça inmeye devam etmiştir.

Kadir Gecesi Cenab-ı Hak duaları ve ibadetleri kat kat mükafatlandırır. O nedenie bu geceyi en güzel şekilde idrak etmek her Müslüman için önemlidir.

Kadir Gecesi hangi ibadetler yapılır?

1. Vakit ve Kaza Namazları kılmak: Kadir Gecesi günü yapılacak tüm ibadetler kat kat sevapla mükafatlandırılır. Kılınacak vakit ve kaza namazları da bu mükafattan nasiplenmek için birebir olacaktır.

2- Nafile Namazlar kılmak: Kadir Gecesi kılınacak hacet ve tesbih namazı ile Kadir Gecesi'nden alınacak fazilet katlanacaktır.

3- Zikir çekmek: Yüce Allah'ı anmak ve ona yakarışta bulunmak için bir yol olan zikiri Kadir Gecesi çekmek size Ahirette bolca sevap olarak dönecektir.

4- Dua etmek: Müslümanın en önemli eylemi olan dua etmek, Kadir Gecesi hem sevap ile, hem de edilen duanın kabulü ile mükafatlandırılır.

5- Tövbe etmek. Bu önemli gecede Cenab-ı Hak tövbe kapısını açık bırakacak. Geçmiş günahlarınızın affını istemek sizin için hayırlı olacaktır.

6- Kur'an okumak: Bu gece hatim duası yapmak ve Kur'an okumak çok önemlidir. Kur'an-ı Kerim'in inmesini Kur'an okuyarak idrak etmek alınacak sevabı arttıracaktır.

7- Tefekkür etmek: Allah'ın yarattıklarına bakıp, Kainatın yaratıcısının haşmetine hayran kalmak bu akşamı ve geceyi değerlendirmek için iyi bir yoldur.

8- Dini Sohbetlerde bulunmak: Müslümanların toplanarak dini sohbetler yapması, toplu ibadet etmesi ve toplu dua etmesi gibi eylemler bu geceyi güzel bir idrak yöntemidir.

9- Fakirleri sevindirmek: Oruç tutmanın temel amaçlarından olan fakirleri anlamak, Kadir Gecesi fakirlere yapılacak yardım ile taçlandırılmalıdır.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.