Kadir Gecesi Namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı saat kaçta kılınmalı?

Kadir Gecesi Namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı saat kaçta kılınmalı?

Tüm İslam Alemi ve ülkemiz, 2018 Kadir Gecesi'nin gelmesinden dolayı büyük mutluluk ve heyecan yaşıyor. Bu mübarek akşamı değerlendirmek için tüm Müslümanlar farklı metodlar arıyor. Kadir Gecesi Namazı'nın kılınışı ise bu gecenin farklı bir merak konusu.

Kadir Gecesi Namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir? gibi sorular son anların en çok arananları arasına girdi.

Peygamber Efendimiz'e Allah tarafından Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesi bu yıl Ramazan'ın 26. gününü 27. gününe bağlayan gece boyunca idrak edilecek.

10 Haziran akşamı itibari ile Kadir Gecesi idrak edilecek. Bin aydan hayırlı görülen Kadir Gecesi için her Müslüman farklı plan yapmakta. Bu geceyi değerlendirmek için yapılacak bir diğer önemli şey ise namaz kılmak. Kadir Gecesi namazının kılınışı ve Kadir Gecesi Namazı niyeti haberimizde...

KADİR GECESİ NAMAZI NEDİR?

10 Haziran 2018 akşamı ile Kadir Gecesi'ne kavuştuk. 1 yıldır heyecanla beklenen Kadir Gecesi boyunca ibadetler ve dualar Allah katında kat kat fazla sevapla mükafatlandırılacak.

Kadir Gecesi namazı, Kadir Suresi ile birlikte, Kadir Gecesi için kılınacak namazdır. Bu namazın önemi Peygamberimizin (s.a.v) hadislerinde şöyle belirtilmiştir;

-«Kim ki, faziletine inanarak ve mükâfatını Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesini ibadetle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır.»

KADİR GECESİ NAMAZININ KILINIŞI

Bu gece kılınacak namaz için pek çok farklı kılınış şekli vardır. Müslümanlar kadir gecesi namazını 2, 12 veya 100 rekat olarak kılabilir.

Kadir Gecesi Namazının niyeti şöyledir;

-"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye(topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber..

Niyet ettikten sonra her rekatta Fatiha Suresi ile 3 Kere Kadir Suresi okunur. Her iki rekatta bir Tahiyatta oturulur. Kaç Rekat kılacaksanız, Namazı bitirmek için selam verdikten sonra 11 kez; "Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd"

Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.

Kadir Gecesi'nde Tesbih Namazı kılınışı için TIKLAYINIZ

Kadir Gecesi'nde Hacet Namazı kılınışı için TIKLAYINIZ

Kadir Gecesi Namazı ne zaman kılınmalıdır?

21 Haziran 2017 Çarşamba itibari ile idrak edilecek Kadir Gecesi için namaz kılmak isteyen vatandaşlarımız Kadir Gecesi Namazı'nın vakti ne zaman? sorusuna yanıt arıyor.

Kadir Gecesi namazı, Yatsı Namazı ve Teravih Namazı'ndan sonra Vitr Vacip'in ardından kılınabilir. Eğer bu vakti yakalayamadıysanız, imsak vaktine kadar herhangi bir vakitte de Kadir Gecesi namazı kılabilirsiniz.

Kadir Suresi'nin okunuşu;

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr
2- Ve ma edrake ma leyletülkadr
3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr
4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr
5- Selamün hiye hatta matle'ılfecr

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.