Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi kılınacak namaz nedir? Kadir Gecesi namazı ne zaman kılınır?

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi kılınacak namaz nedir? Kadir Gecesi namazı ne zaman kılınır?

2019 Kadir Gecesi geldi. Bu mübarek geceyi namaz kılarak geçirmek isteyenler merakla Kadir Gecesi namazı için arama yapıyor. Kadir Gecesi namazının kılınışı ve Kadir Gecesi namazının niyeti haberimizde..

31 Mayıs 2019 Cuma akşamı itibari ile mübarek Kadir Gecesi'ne kavuşacağız. 2019 Kadir Gecesi her zamanki gibi ibadet ve dualar ile geçecek. Kadir Gecesi yapılacak ibadetler içinde en önemlilerinden biri Kadir Gecesi namazı kılmaktır. Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi kılınacak namaz nedir? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir? 2019 Kadir Gecesi namazının kılınışı sizlerle...

Bin aydan hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi yapılacak ibadetler her zamankinden makbul görülür ve Allah katında kabul buyrulur. Kadir Gecesi'nde namaz kılmak bu nedenle ehemmiyetlidir.

KADİR GECESİ NAMAZI NEDİR?

Bu gece yapılacak ibadetler arasında 4 rekatlık Kadir Gecesi namazı önemli yer tutar. Kadir Gecesi kılınacak 4 rekatlık hacet namazına; "Niyet ettim Allah rızası için Kadir Gecesi hacet namazını kılmaya" denerek başlanır.

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi.
2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi
3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi
4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi okunur. Ardından selam verilerek namazdan çıkılır.

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Kadir Gecesi Namazı pek çok farklı şekilde kılınabilir. 2 Rekat, 12 Rekat veya 100 Rekat olarak kılınabilecek Kadir Gecesi Namazı'na şu şekilde niyet edilir;
-"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye(topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber..

Niyet ettikten sonra her rekatta Fatiha Suresi ile 3 Kere Kadir Suresi okunur. Her iki rekatta bir Tahiyatta oturulur. Kaç Rekat kılacaksanız, Namazı bitirmek için selam verdikten sonra 11 kez; "Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd"

Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Kadir Gecesi boyunca namaz kılmak pek faziletlidir. 31 Mayıs Cuma akşamı Kadir Gecesi namazı kılmak isteyenler Yatsı Namazı ve Teravihten sonra Vitr Namazı öncesi kılabilir. Bu vakti kaçıranlar İmsak Vakti'ne kadar Kadir Gecesi namazı kılabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.