Kadir Gecesi hangi ibadetler yapılmalı? Kadir Gecesi ibadetleri ve faziletleri

Kadir Gecesi hangi ibadetler yapılmalı? Kadir Gecesi ibadetleri ve faziletleri

2017 Kadir Gecesi bu akşam itibari ile idrak edilecek. Milyonlarca Müslüman, tövbe kapısının sonuna kadar açık olduğu, meleklerin yeryüzüne indiği Kadir Gecesi'ni ibadetlerle geçirmek istiyor. Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yapılmalı?

 Bin Aydan daha Hayırlı olan Kadir Gecesi'ne şükürler olsun ki kavuştuk. İslam Alemi için senenin en kıymetli gecesi olan Kadir Gecesi, aynı zamanda Ramazan Ayı'nın sonuna da işaret ediyor. Kadir Gecesi yapılacak ibadetler pek çok kişi için son derece kritik. Meleklerin yeryüzüne ineceği ve Allah'ın (c.c.) tövbe kapısını açık bırakacağı gece olan Kadir Gecesi'nde ibadet için milyonlarca kişi hazır. Kadir Gecesi hangi ibadetler yapılmalı? Kadir Gecesi yapılacak ibadetlerin faziletleri nelerdir?

Net bir tarihi olmamakla birlikte, Ramazan Ayı'nın son 10 günü içinde aranması tavsiye edilen Kadir Gecesi ülkemizde ve bazı İslam ülkelerinde 21 Haziran Çarşamba akşamı idrak edilecek. Milyonlarca Müslüman bu gecenin nurundan istifade etmek istiyor. Bu nedenle pek çok Cami'de özel programlar ve etkinlikler de düzenlenecek.

Peki Kadir Gecesi neler yapılmalı? Kadir Gecesi nasıl ibadet edilmeli? Kadir Gecesi yapılacak ibadetler ve faziletleri...

Kadir Gecesi neler yapılmalı?

Kadir Gecesi İslam Dünyası'nda heyecanla bekleniyor. 21 Haziran'da idrak edilecek Kadir Gecesi tam anlamıyla bir dua, ibadet ve tövbe fırsatıdır. Kainatın yaratıcısı Yüce Allah (c.c), bu gece bağışlanmak isteyen Mü'minlerin dualarını ve tövbelerini duyacak ve ibadetlerine karşılık pek çok sevap yazacaktır.

Kadir Gecesi yapılacak pek çok ibadet ve güzel iş bulunmaktadır. Herkes bu Mübarek Gece'nin nurundan istifade etmek için farklı yollar arayacak. Bunlardan bazıları;

1. Namaz Kılmak: Bu gece kılınacak Nafile ve Vakit Namazları her zamankinden de kıymetli ve değerli olacaktır. Kadir Gecesi kılınacak Hacet, Tesbih namazı gibi nafile namazlar, bu gece için yapılacak ibadetlerin başını çekmektedir. Vakit Namazları'nı Cami Cemaati ile birlikte kılmak da Kadir Gecesi'nin nurundan istifade etmek isteyenler için bir tavsiyedir.

2. Kur'an-ı Kerim Okumak: Bin Aydan Hayırlı Kadir Gecesi inmeye başlamış olan Kur'an-ı Kerim'i bu gece de okumak, okumayı bilmiyorsak okunan yerlere iştirak etmek bu gecenin faziletinden nasiplenmek için bir yöntemdir.

3. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e salât-ü Selamlar getirmek: Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e salât-ü Selamlar getirmek, onun şefaatini ümit edip, ümmetinden olduğunu hatırlamak bu gece için hayırlıdır.

4. Gün boyu tefekkür etmek: Kainatın ve bizlerin yaratıcı olan Allah'ü Teala'nın yarattığı güzellikleri onun ismi ile hatırlamak ve görmek Kadir Gecesi'nde yapılacak güzel işlerdendir.

5. Zikir yapmak: Kadir Gecesi'nde bolca zikirde bulunmak ve evrad-ü ezkar'da bulunmak Kadir Gecesi'nde yapılacak önemli ibadetlerdir.

6. Tövbe ve İstiğfar etmek: Tövbe kapısının sonuna kadar aralanacağı Bu önemli gecede sıkça tövbe etmeli ve günahlarımızın bağışlanması için Allah'a dua etmeliyiz.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.