Kadir Gecesi bugün mü? Kadir Gecesi yapılacak ibadetler ve faziletleri

Kadir Gecesi bugün mü? Kadir Gecesi yapılacak ibadetler ve faziletleri

2018 Kadir Gecesi için artık son günler yaklaşıyor. 2018 Kadir Gecesi bugün mü? Kadir Gecesi nasıl değerlendirilir? Kadir Gecesi hangi ibadetler yapılır? Merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

Kadir Gecesi bugün mü? sorusu son saatlerin en çok arananları arasına girdi. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi için vatandaşlar son derece heyecanlı. Günahların bağışlanacağı, duaların ve ibadetlerin Cenab-ı Hak katında kabul olacağı Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi nedir?

Kadir Gecesi, dinimiz İslam'da, Peygamber Efendimiz'e Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gün olarak kabul edilmektedir. Kadir Gecesi'nde Allah (c.c) Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hira Mağarasında iken 'Oku' ayetini Cebrail (a.s) vasıtası ile göndermiştir.

Bu nedenle İslamiyet için Kadir Gecesi son derece önemlidir.

Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi'nin tam tarihi Kur'an-ı Kerim'de belirtilmemiştir. Bu nedenle Müslümanlar Kadir Gecesi'ni Ramazan Ayı'nın son 10 günü içinde ararlar. 

İslam Alimlerinin çalışmaları ve tespitleri ile bu tarihler son 3 güne kadar düşürülmüştür.

Kullanmakta olduğumuz Miladi Takvim ile Hicri Takvim arasındaki gün farkı nedeniyle bu tarih her yıl değişmektedir. 

2018 Kadir Gecesi bugün mü?

2018 Kadir Gecesi tarihi ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre belirlenmiş durumda. Kadir Gecesi bugün değil, tarihi ise;

10 Haziran 2018 Pazar günü

Yani yarın akşam itibari ile Kadir Gecesi tüm yurtta idrak edilecek.

Kadir Gecesi yapılacak ibadetler ve faziletleri

2018 Kadir Gecesi'ne sadece bir gün kala, vatandaşlar bu önemli geceyi değerlendirmenin yollarını arıyor. İslam'daki en önemli gece olan Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı olarak anılır. Bu nedenle vatandaşlar Kadir Gecesi nasıl ibadet edilir? sorusuna yanıt arıyor.

Kadir Gecesi ibadetleri;

1. Vakit ve Kaza Namazları kılmak: Kadir Gecesi günü yapılacak tüm ibadetler kat kat sevapla mükafatlandırılır. Kılınacak vakit ve kaza namazları da bu mükafattan nasiplenmek için birebir olacaktır.

2- Nafile Namazlar kılmak: Kadir Gecesi kılınacak hacet ve tesbih namazı ile Kadir Gecesi'nden alınacak fazilet katlanacaktır.

3- Zikir çekmek: Yüce Allah'ı anmak ve ona yakarışta bulunmak için bir yol olan zikiri Kadir Gecesi çekmek size Ahirette bolca sevap olarak dönecektir.

4- Dua etmek: Müslümanın en önemli eylemi olan dua etmek, Kadir Gecesi hem sevap ile, hem de edilen duanın kabulü ile mükafatlandırılır.

5- Tövbe etmek. Bu önemli gecede Cenab-ı Hak tövbe kapısını açık bırakacak. Geçmiş günahlarınızın affını istemek sizin için hayırlı olacaktır.

6- Kur'an okumak: Bu gece hatim duası yapmak ve Kur'an okumak çok önemlidir. Kur'an-ı Kerim'in inmesini Kur'an okuyarak idrak etmek alınacak sevabı arttıracaktır.

7- Tefekkür etmek: Allah'ın yarattıklarına bakıp, Kainatın yaratıcısının haşmetine hayran kalmak bu akşamı ve geceyi değerlendirmek için iyi bir yoldur.

8- Dini Sohbetlerde bulunmak: Müslümanların toplanarak dini sohbetler yapması, toplu ibadet etmesi ve toplu dua etmesi gibi eylemler bu geceyi güzel bir idrak yöntemidir.

9- Fakirleri sevindirmek: Oruç tutmanın temel amaçlarından olan fakirleri anlamak, Kadir Gecesi fakirlere yapılacak yardım ile taçlandırılmalıdır.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.