Kabe'nin 34 yıllık müezzini vefat etti

Kabe'nin 34 yıllık müezzini vefat etti

Kabe'nin 34 yıllık müezzini 70 yaşındaki ünlü Suudlu hafız Muhammed Sarac vefat etti.

Mescid-i Haram Genel Müdürlüğü 1984 yılında Kabe'nin baş müezzini olarak atanan hafız Muhammed Sarac'ın vefat ettiğini duyurdu. Cuma günü, akşam ezanını okuduktan sonra fenalaşan Sarac'ın Özel Nur Hastahanesi'ne kaldırıldığı ve gece hastahanede, yaşlılığına bağlı rahatsızlıklarından dolayı hayata gözlerini yumduğu bildirildi. 

SESİ, NAMAZ VAKİTLERİNDE EZAN OKUYAN OTOMATİK ÇALAR SAATLERE KONULMUŞTU 

34 yıl Kabe'nin baş müezzini olan 70 yaşındaki Muhammed Sarac'ın okuduğu ezanlar özel kayıtlarla namaz vakitlerini gösteren otomatik çalar saatlere konulmuştu. İki ayağından engelli olan Saraç, 34 yıl evinden tekerlekli sandalyeyle Beytullah'a ezan okumak için gidip geldi. Muhammed Sarac bugün Kabe'de kılınan cenaze namazından sonra Mekke'de bulunan aile kabristanına defnedildi.

Mekke'de bulunan Kabe ile Medine'deki Mescid-i Nebevi'ye atanan imam ve müezzinler Suud Kralı'nın onayından sonra göreve başlıyorlar. İslam aleminin en önemli bu iki mescidine atanan imam ve müezzinlerin sadece sesinin güzelliğine değil aynı zamanda dini bilgisi ve hayatına da bakılarak seçildiği aktarılıyor. Ayrıca son dönemde yabancı dil bilen kişilerden yeni atamalar yapıldığı belirtiliyor. 

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.