Kabe'de ramazanın ilk cumasında İttihad-ı İslam duası edildi

Kabe'de ramazanın ilk cumasında İttihad-ı İslam duası edildi

Dünyanın dört bir yanından gelen yüz binlerce Müslüman kutsal Mekke kentindeki Mescid-i Haram'da ramazan ayının ilk cuma namazını kıldı.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeysi irad ettiği hutbede, "Müslümanlar arasında birlik (İttihad-ı İslam)" vurgusu yaptı.

Kudüs davası başta olmak üzere ümmetin sorunlarını çözmek için Müslümanlara "safları sıklaştırmaları" çağrısında bulunan Sudeysi, Müslümanları Allah'a "Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'nin istikrar ve güvenliğini koruması" için dua etmelerini istedi.

Sudeysi ayrıca Müslümanları, "kan ve göz yaşının günden güne arttığı Bilad-i Şam, Irak, Yemen ve Rohingya'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere dünyanın her yerindeki zayıfların, evsiz kalanların, felakete uğrayanların, esir düşenlerin ve tüm mazlumların içinde bulundukları sıkıntılardan kurtulması için sabır ve sebatla dua etmeye" çağırdı. Sudeysi, "Müslümanların birliği, Mescid-i Aksa'nın işgalin pençesinden kurtulması ve Bilad-i Şam ülkelerinde kanın durması" için de dua etti.

Kabe'de kılınan ramazan ayının ilk cuma namazında, Müslümanların akın ettiği Mescid-i Haram hıncahınç doldu, insanlar caddelerde namaz kılmak zorunda kaldı. Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi Başkanlığı da söz konusu iki kutsal mekana gelenlere hutbenin başka dillere çevrilmesi gibi bir çok hizmet sağladı. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.