Kabe özlenen kalabalığına kavuştu Elhamdülillah

Kabe özlenen kalabalığına kavuştu Elhamdülillah

Kovid kısıtlamalarının kalkmasıyla saf düzenine göre sabah namazını kılan Müslümanlar, Kâbe etrafında Kur'ân okuyup dua etti

Koronavirüs salgını nedeniyle son iki yıldır yapılamayan hac ibadeti, bu yıl daha özlemle bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara ulaşan Müslümanlar, Hac farizasını yerine getirmek için ibadetlerine başladı. Sabah namazını kılan Müslümanlar, daha sonra Kabe etrafında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Hac mevsimi için şu ana kadarki en büyük operasyonel planı hazırladıklarını ifade eden Suudi Arabistanlı yetkililer, hacıların ibadetlerini daha rahat yapabilmeleri için 10 bin görevlinin hazır bulunduğunu söyledi. Kabe’nin çevresinin sadece hacıların tavafına, diğer genişletilmiş alanların ise nafile tavaflara ayrılacağı Kral Abdulaziz, Kral Fehd ve Es-Selam kapılarının hacılara tahsis edileceği bildirildi. Suudi Arabistan Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Haram İşleri Başkanlığı, hac sezonunun başlaması ile her sene olduğu gibi Kâbe örtüsünü 3 metre yukarı kaldırdı. Kâbe bunun yerine dört bir yanı iki metre genişliğinde olan beyaz pamuklu bir kumaşla çevrildi. Her yıl hac döneminin başlamasıyla alınan bu önlem, Kâbe’nin örtüsünün temizliği ve bütünlüğü korumak için yapılıyor. Her yıl değiştirilen örtü, hac farizasının bitimine kadar Kâbe görünecek şekilde aralanıyor.

SON KAFİLE 5 TEMMUZ’DA GİDECEK

Koronavirüs salgını nedeniyle son iki yıldır yapılamayan hac ibadeti, bu sene 37 bin 770 kişiyle sınırlandırıldı. Pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra Suudi Arabistan’ın yeniden ülke dışından da hacı adaylarını kabul etmesiyle birlikte Türkiye’den de kutsal topraklara yolculuklar başladı. 7 Haziran’da İstanbul’dan ilk kafile yola çıktı. 17 Haziran’da Mekke’ye ulaşan kafile, ihrama girdi ve ihram namazlarını eda etti, ilk ziyaretlerini yaptı. Türkiye’den son kafile, 5 Temmuz’da hareket edecek. Hac ibadetinin tamamlanmasının ardından dönüşler 14 Temmuz’dan itibaren başlayacak.

Yeni Şafak'ın haberine göre bu yıl yapılacak hac organizasyonunda 900 grup hocası, 200 kafile başkanı, 250 kadın irşat görevlisi ve havalimanları ile otellerde 600 Diyanet İşleri Başkanlığı personeli görev alacak. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı ise sağlık koşullarına göre hacıların sayısını kademeli olarak artırmayı istediklerini dile getirdi. Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021’de hac ibadeti için sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayına izin vermişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.