Jirinovski: Ayasofya Rusya'ya bağlansın!

Jirinovski: Ayasofya Rusya'ya bağlansın!

Jirinovski'nin Türkiye hükümetine gönderdiği iddia edilen mektupta, Ayasofya'nın da kendilerine bağlanmasını istediği ileri sürüldü

Müze olarak kullanılan Ayasofya camiisi yurt dışında da önemle takip ediliyor. Türkiye'de yıllardır cami olarak hizmete girmesi için büyük beklenti oluşan cami, sürekli gündeme gelen bir konu. Ayasofya'nın müze olarak kullanılması kimseyi memnun etmiyor. Müslüman ve Hıristiyanların tepkisini çekiyor.

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı ve Duma Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski'nin Türkiye Hükümeti'ne bu konuda mektup gönderdiği bildirildi. Mektupta, Anadolu'daki Hristiyan kiliselerin kendilerine bağlanmasını istediği iddia edildi. Jirinovski'nin bir diğer isteği Türkiye'de Rusça'nın ikinci resmi dil statüsüne alınması .

Liberal Demokrat Partisi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada Başkan Jirinovski'nin Ankara'ya istek mektubu gönderdiği kaydedildi. Türkiye'deki Hristiyan kiliselerin Rus Ortodoks Kilisesi'ne "iade edilmesini" öneren Jirinovski, "Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nde bazı Hristiyan kiliseleri müze, bazıları da camiye çevrilmiş durumda. Bunların arasında eski Bizans Ayasofya kilisesi de var. Bu kilise de 15.yüzyılda camiye çevrildi." dedi. Jirinovski, mektubunda Rusça'nın Türkiye'de ikinci resmi dil statüsünde olmasını da önerdi.

İLGİLİ HABERLER:

 
Ayasofya için 1 milyon imza toplandı

Alman Mimar: İstanbul'un sembolu Ayasofya

'Ayasofya'nın cami olmasını istiyoruz'

'Ayasofya müze mi' sorusunu engelliyorum

İşgal altında bile Ayasofya’da ezan susmadı

Diyanet de Ayasofya'yı es geçti!

Neden Ayasofya da ibadete açılmaz?

Sümela da tamam Ayasofya ne zaman?

Said Nursi ihtilali Ayasofya ile durduracaktı

Bediüzzaman: Ayasofya tekrar cami olacak

Ayasofya niye 1935'te kapatıldı?

Diyanet Vakıf-Sen: Ayasofya cami olmalı