Japon bilim adamlarından çay içenlerin hoşuna gidecek koronavirüs açıklaması

Japon bilim adamlarından çay içenlerin hoşuna gidecek koronavirüs açıklaması

Japon biyologlar, yapılan araştırma sonuçlarını açıkladı

Kyoto Tıp Üniversitesi'nde profesör olan Osama Mazda liderliğindeki Japon biyologlar, doktorların koronavirus enfeksiyonuyla savaşmasına yardımcı olabilecek başka bir madde kaynağı buldular. Biyologlar araştırmalarında, Japon çay şirketlerinin çayın SARS-CoV-2'nin çoğalmasını engelleyebileceği iddialarını test ettiler.

Bilim adamlarının belirttiğine göre çay, teorik olarak virüslerle etkileşime girebilen ve hücrelere nüfuz edebilen ve onları iltihaplanma ve patojenlerle daha aktif bir şekilde savaşmasını sağlayan birçok uçucu madde içeriyor.

Profesör Mazda ve meslektaşları, bu hipotezi pratikte test ettiler. Bunu yapmak için, çay yaprağı ekstraktlarını ve bir virüs solüsyonunu birbirleriyle karıştırdılar ve ayrıca enfekte olmuş hücre kültürlerini çay ile tedavi ettiler.

Bu deneyler, beklenmedik bir şekilde siyah çayın virüsün kendisini önemli bir şekilde etkilediğini gösterdi.

Çin'in fermente edilmiş Oolong çayı ve Japonların kavrulmuş yeşil Hojich çayı da dahil olmak üzere diğer bazı çay türlerinin virüs parçacıklarının sağlıklı hücrelere nüfuzunu önemli ölçüde yavaşlattığı, parçacıkları neredeyse tamamen etkisiz hale getirdiği tespit edildi.

Bununla birlikte, bu deneyler, bu tür maddelerin insan vücudunda tam olarak nasıl davrandıkları, oradaki virüs parçacıklarıyla temas edip etmedikleri veya nasıl etkiledikleri hakkında kesin bir şey söylemiyor.

Araştırmacılar ayrıca yeşil çaydaki kateşin sınıfının bitki kökenli uçucu bir bileşiği olan epigallocatechin gallatenin; siyah çayda ise theaflavin sınıfından uçucu bir madde olan theazinensin A'nın molekülleri sayesinde Coronavirus partiküllerini nötralize etmede başarılı olduğunu ortaya koydu.

Biyologlar, daha ileri deneylerin, bu uçucu maddelerin virüs üzerindeki etki mekanizmasını netleştirmelerine ve enfeksiyonla savaşmak için nasıl kullanılabileceklerini anlamalarına yardımcı olacağını umuyorlar.

Deneylerin ön sonuçları elektronik bilim kütüphanesi bioRxiv tarafından yayınlandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.