İzdivaç programlarını en çok kadınlar şikayet ediyor

İzdivaç programlarını en çok kadınlar şikayet ediyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) 'izdivaç programları'na yönelik bir yılda 10 bin 691 şikâyet geldi. Şikâyette bulunanların yarısından fazlası ise kadınlar.

RTÜK tarafından hazırlanan 'Vatandaş Bildirimleri Analizi'nden derlenen bilgiye göre, şikâyetler 6 bin 541 bildirimle en çok 'genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması ilkesine aykırılık' konusunda yapıldı. 'Evlendirme programlarının kaldırılması'na yönelik 3 bin 564 şikâyet geldi. Bu programların 'çocuk ve gençlerin gelişimini olumsuz etkileyebileceği'ne ilişkin 2 bin 322 şikâyet alındı.

En fazla şikayet 26-35 yaş arasından

Programları şikâyet edenlerin yüzde 54.82'sini kadınlar oluşturdu. Kadın izleyicilerin, en beğenmedikleri programların, evlilik programları olduğunu ifade ettiği belirlendi. Bu programlara, en çok evlenme çağındaki gençlerden şikâyet geldi. Şikâyetlerin yüzde 7.5'inin 16-20, yüzde 19.5'inin 20-25, yüzde 35.8'inin 26-35 yaşları arasında bulunanlardan geldiği tespit edildi. 51 yaş ve üzerindekilerin yüzde 9.6 ile en az şikâyette bulunduğu evlilik programları konusunda, 36-40 yaş grubundakiler yüzde 11.5 oranında şikâyet iletti.
Eğitim düzeyi yüksek kişilerden, evlilik programları hakkında daha fazla bildirim alındığı ortaya çıktı. Bu programlara şikâyet bildiriminde bulunanların yüzde 45'inin üniversite, yüzde 32.8'inin lise, yüzde 7.9'unun ilkokul, yüzde 7.5'inin ortaokul mezunu olduğu tespit edildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.