İttihad haberi: Müslüman Kızılaylar Birliği kuruluyor

İttihad haberi: Müslüman Kızılaylar Birliği kuruluyor

Biz kendi aramızda birleşirsek, Müslüman ülkelerimize daha fazla destek oluruz

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ercan Tan, "Mayısta Müslüman ülkelerdeki Kızılayların birliğini sağlayacağız. 'Müslüman Kızılaylar Birliği' gibi bir birlik sağlamaya çalışacağız. Öyle bir federasyon kurup, başkanlığını da üstlenmeyi düşünüyoruz." dedi.

Türk Kızılayının şu anda 20'ye yakın ülkede ekibi bulunduğunu anlatan Tan, şöyle devam etti: 

"Mayısta Müslüman ülkelerdeki Kızılayların birliğini sağlayacağız. 'Müslüman Kızılaylar Birliği' gibi bir birlik sağlamaya çalışacağız. Öyle bir federasyon kurup, başkanlığını da üstlenmeyi düşünüyoruz. Yine kasımda Antalya'da Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu yapılacak. Burada da bu federasyonun başkan yardımcılığına ve Avrupa başkanlığına adayız. Yani 78 Müslüman ülkeden oluşacak 'Müslüman Kızılaylar Birliği'nin başkanlığına ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'nun da 4 kıta olarak düşünülen 4 ayrı başkan yardımcılığından 'Avrupa başkanlığına' aday olacağız. Genel kurulun Antalya'da yapılmasını sağladık, başkan yardımcılığını da alacağımıza inanıyoruz."

"Müslüman Kızılaylar Birliği"nin "Birlikten kuvvet doğar" düşüncesiyle hayata geçirileceğini bildiren Tan, "Biz kendi aramızda birleşirsek, Müslüman ülkelerimize daha fazla destek oluruz. Tabii Türk Kızılayı olarak biz her yerdeyiz. Federasyonların içinde olsak da olmasak da birçok ülkeye ilk giden, ilk yardımı götüren ve destek veren biz oluyoruz. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki yardım kuruluşları arasında Türk Kızılayı dünyada ilk 3 arasındadır." ifadelerini kullandı. Tan, halkın teveccühünün, kendilerine dışarıda da büyük güç verdiğini kaydetti. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.