İtfaiye ekiplerinin papağan mesaisi

İtfaiye ekiplerinin papağan mesaisi

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesinde, antikacı Ayhan Güvenç'in kaçan 'Piraye' isimli papağı, itfaiyenin yardımıyla bir saatlik çabası ile konduğu ağaçta yakalandı.

Gelibolu İlçesi'nde vatandaşların maskotu haline gelen antikacı 50 yaşındaki Ayhan Güvenç'in Camikebir mahallesindeki dükkanında beslediği 'Piraye' ve 'Nazım' isimli iki papağanından birinin kaçması ilçe merkezinde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Güvenç'in işyerinde temizlik yaptığı sırada kaçan 3 yaşındaki iki papağanlardan kafesin dışında olan 'Piraye' yaklaşık 50 metrelik uzakta bir ağaca kondu. Papağanı kendi imkanlarıyla yakalamak isteyen Güvenç, başaramayınca yardım istedi. İtfaiye ekipleri, merdiven aracıyla ağacın tepesine ulaşıp, papağını yakalamak istedi. Ancak, ürkerek sürekli yer değiştiren Piraye'yi yakalamak mümkün olmadı. Bunun üzerine olay yerine diğer eşi Nazım'ın getirilmesi üzerine biraz sakinleşen Piraye'nin üzerine su sıkan itfaiye ekipleri, kanatları ıslandığı için uçamayan hayvanı yakalayıp, kafesine koydu.

Papağanı Piraye'ye tekrar kavuşan Ayhan Güvenç, "Her iki papağanımı da çok seviyorum. Beni anlıyorlar. Başına bir şey gelmeden Piraye'nin yakalanmasına sevindim" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.