İstihdam Kalkanı paketi, işçiyi ve işvereni destekleyen önlemleri devam ettirecek

İstihdam Kalkanı paketi, işçiyi ve işvereni destekleyen önlemleri devam ettirecek

İşten çıkarma yasağı 3 ay uzatılacak, ücretsiz izne çıkarılan işçiye aylık bin 117 lira ödeme yapılmaya devam edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda süren çalışmalar sonucunda İstihdam Kalkanı Paketi açıklanacak.

Buna göre salgının etkilerini ortadan kaldırmak için işten çıkarmaları durduran yasanın yürürlük süresi 30 Eylül’e kadar uzatılacak.

Kısa çalışmanın sona erdiği işyerlerinde tam zamanlı olarak işe geri dönen işçiler için işverenlere üç ay süreyle prim desteği sağlanacak.

1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 arasında sigortalı ya da kayıt dışı olarak çalışırken işten çıkarılmış olanlar ile halen kayıt dışı çalışanların fiilen kayıt altına alınması durumunda ücret desteği verilecek.

İşten çıkarma yasağı süresince ücretsiz izne çıkarılanlara günlük 39 lira 24 kuruş, aylık bin 177 lira ödeme yapılmaya devam edecek.

Kayıt dışı çalışırken işsiz kalanlara, ücretsiz izinde olan işçilere benzer şekilde işten çıkarma yasağı süresince bin 177 lira nakdi ücret desteği verilecek. Söz konusu destekten yararlanan çalışanların genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanarak sağlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.