İşte yüzyılın tehlikesi

İşte yüzyılın tehlikesi

Hakan Topuzoğlu yaşanan gelişmeleri yorumladı. Topuzoğlu'na göre 21. yüyılın tehlikesi ise...

E-Ticaret Uzmanı Hakan Topuzoğlu, “Teknoloji kullanımının bilinçli şekilde artmaması, birçok sıkıntı ve problemi de yanında getirmiştir” dedi. 

E-Ticaret Uzmanı Hakan Topuzoğlu yaptığı açıklamada, “Araç kullanırken, telefonuyla konuşmasından dolayı kazan yapan insanların sayısında artış görülmesini kanıksadığımız şu günlerde, yolda yürürken mobil telefonunun klavyesini kullanarak bir şeyler yazmaya çalışırken, duvara ya da yürüyen insanlara çarpan kişilerin sayısında da her geçen gün artış görülmekte. Yapılan anket çalışmaları da, teknoloji bağımlılığının her geçen gün arttığını göstermektedir. İletişimsizlik kadar fazla iletişimin de birçok sıkıntıyı yanında getirdiği gerçeğini göz ardı etmememiz gerektiği gerçeği ise henüz tam olarak anlaşılmış değil.

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından İstanbul’un 15 semtinden bin 500 kişinin katıldığı bir anket çalışması sonuçlarına göre, okul çağındaki çocukların yüzde 42,3’ünün hafta içi günlük 3 saatten fazla vaktini teknoloji başında geçiriyor. Bilgisayar kullanan bu çocukların yüzde 64,2’sinin amacı bilgisayar oyunları. Yüzde 53’ü sosyal medya sitelerinde vakit geçirirken, yüzde 27,7’si dizileri takip etme amacıyla bilgisayar kullanıyor. Yüzde 46,9 gibi bir grup araştırma yapmak, yüzde 32,9’u da ev ödevi hazırlamak için bilgisayar başına oturduğunu dile getiriyor. Erkek çocukların bilgisayar başında vakit geçirme oranları, kızlara göre daha fazla.

Ergenlik dönemine baktığımızda, oyun ve sosyal paylaşım sitelerinde geçirilen sürenin daha da arttığı görülüyor. 7 saatten fazla teknoloji başında vakit geçiren çocukların yüzde 71,7’si sosyal ağları, yüzde 42,4’ü dizileri takip ediyor. 8 yaş ve altındaki çocuklarda bile günde ortalama 3-4 saatini bilgisayar başında geçirme oranı yüzde 11,5’i buluyor. Bu rakamlar, hem teknolojinin bilinçsiz şekilde kullanıldığının hem de bağımlılık sınırına yaklaşıldığının göstergesi” diye konuştu.

Sorumluları göreve davet eden Topuzoğlu, “Bir yandan, teknoloji bağımlılığı konusunda, vereceğimiz seminerlerle bilinçlendirme çalışmaları yapmayı hedeflemekteyiz. Ancak, şu da bir gerçek ki, gençliği ne kadar bilinçlendirirsek bilinçlendirelim, bu oranların bir anda düşmesi mümkün olmayacaktır. Kentleşmenin artması, toplu konutların artması, yeşil alanların azalmış olması, sokak kavramının unutulmaya yüz tutması ve son zamanlarda meydana gelen olaylar sebebiyle güvensiz görülmesi ‘Teknoloji Bağımlılığını’ da körüklemektedir” ifadelerini kullandı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.