İstanbul'da sahte belge hazırlayan 16 kişi yakalandı

İstanbul'da sahte belge hazırlayan 16 kişi yakalandı

İstanbul'da düzenlenen operasyonda sahte sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport ve üniversite diploması gibi belgeler hazırladığı iddia edilen 16 kişi yakalandı.

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, sahte sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport, ikamet vizesi, aile cüzdanı, üniversite diploması ve profesörlük belgesi hazırladığı öne sürülen 16 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahtecilik yaptığı öğrenilen kişilerin yakalanması amacıyla Fatih, Bakırköy, Kadıköy, Bahçelievler ve Avcılar'da 22 adrese, eş zamanlı baskın düzenledi. 

Adreslerde yapılan aramalarda, sahte oldukları belirlenen 332 nüfus cüzdanı, 562 sürücü belgesi, 265 Türkiye Cumhuriyeti pasaport yaprağı, 2 otomobil plakası, farklı ülkelere ait 37 pasaport ile çok sayıda sahte diploma, profesörlük belgesi, soğuk mühür, kaşe, pasaport hologramı, vize ve kimlik fotokopisi, 3 renkli yazıcı, 6 bilgisayar, 30 cep telefonu, 1 ruhsatsız tabanca, 1 şarjör ve 69 mermi ele geçirildi. 

Operasyonda, ele geçirilen sahte kimlik, pasaport ve diğer belgeleri sattığı öne sürülen 16 kişi yakalandı. Operasyonda elde edilen bilgiler doğrultusunda, şüphelilerden sahte oturma izni, vize gibi belgeler aldığı tespit edilen çoğunluğu Suriyeli 38 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı. 

Belgeleri satın alan kişiler arasında hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunanlar ve kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapan yabancıların da yer aldığı bildirildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.