İstanbul'da Risale-i Nur Kongresi

İstanbul'da Risale-i Nur Kongresi

Risale-i Nur Enstitüsü'nün düzenlediği “Said Nursi’ye Göre İslam Toplumlarının Geleceği ve Dünya Barışı” paneli başladı.

Risale-i Nur Enstitüsü tarafından Bediüzzaman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Said Nursi’ye Göre İslam Toplumlarının Geleceği ve Dünya Barışı” paneli Haliç Kongre Merkezi’nde saat 14:00’te başladı.

Panelin konuşmacıları şu şekilde açıklandı: Prof. Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, Prof. Dr. Ahmet Battal, Dr. Cemil Ertem ve Panel Yöneticisi: Av. Kadir Akbaş.

panel_haberici1.jpg

Açılış konuşmacısını gerçekleştiren Yeni Asya Gazetesi Sahibi Mehmet Kutlular, "Bediüzzaman Said Nursi, İslam toplumlarının yaşadığı problemlere Kur’an ve sünnete dayalı orijinal çözümler önermiştir. İslam dünyasındaki hürriyet, adalet, eşitlik ve kalkınma arayışlarının yeniden hız kazandığı bu günlerin, tam da Hutbe-i Şamiye’nin 100. yılına denk gelmesi kaderin bir remzi olsa gerek. Sözkonusu arayışların doğru bir mecrada ilerlemesi ve hayırlı neticeler verebilmesi için Hutbe-i Şamiye’deki fikirlerin şerh ve izah edilerek Müslümanların gündemine sunulması ehemmiyet arz etmektedir." diye konuştu.

Programda geçtiğimiz haftasonu Şam’da düzenlenen VI. Risale-i Nur Kongresi’nin kapanış oturumu da yapıldı. Şam’da altı masa etrafında iki gün süren çalışmalar neticesinde hazırlanan deklarasyonlar, kamuoyuyla paylaşıldı.
Sentez Haber
 

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri