İstanbul'da Ramazan Pidesi kaç lira olacak?

İstanbul'da Ramazan Pidesi kaç lira olacak?

11 ayın sultanı Ramazan için sayılı günler kaldı. Oruç ayı Ramazan'ın en önemli ve sevilen unsurlarından biri de Ramazan Pidesi. Peki İstanbul'da Ramazan Pidesi kaç liradan satılacak?

Ramazan ayı için sayılı günler kaldı. Üç ayların sonuncusu ve Müslümanlar için en kıymetli ay olan Ramazan boyunca mü'minler oruçlarını tutup, ibadetlerini aksatmamaya çalışacak. Sahur ile başlayacak oruç ibadeti iftar ile son bulacak. İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında da Ramazan Pidesi bulunuyor. İstanbullu vatandaşlarımız ise; "İstanbul'da Ramazan Pidesi kaç lira?" sorusuna yanıt aramaya başladı bile.

Ramazan pidesi oruç ayının en önemli geleneklerinden biri. Her yıl fiyatı Ramazan öncesi merak konusu olan pidenin fiyatı bu yıl da Ramazan öncesi açıklandı. İstanbul Ekmek Fırıncıları Sanatkarları ve Ekmek Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İstanbul Valiliği önünde bu yılki fiyatı açıkladı.

İSTANBUL RAMAZAN PİDESİ FİYATI

Çetin'in verdiği bilgilere göre bu yıl İstanbul'da 300 gram pide 2.5 TL'den satılacak. Yine pidenin 350 gramı ise 3 TL'den vatandaşlarla buluşacak. Yumurtalı ve susamlı pidenin fiyatı ise 3.5 TL olarak belirlendi. Zamların nedeni ise maliyetlerin artması oldu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.