İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Tarih verildi

İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Tarih verildi

Ilık ve yağışsız geçen kış mevsimi, metropol İstanbul'da da etkisini gösterdi. Bahar aylarına doğru yaklaştığımız şu günlerde İstanbul'da ne zaman kar yağacak? sorusu da soruluyor. Meteoroloji beklenen açıklamayı yaptı. İstanbul'a kar geliyor.

Türkiye'nin kış mevsimi boyunca etkisinde kaldığı ılık ve kurak hava, en kalabalık şehrimiz olan İstanbul'da da etkisini gösterdi. Az yağışlı geçen kış mevsiminin son günleri ise sürpriz yapacak. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre İstanbul'da kar yağışı kapıya dayanmış durumda.

Kış mevsiminin son günlerinde Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı hava Avrupa'yı kasıp kavuracak. İstanbul da bu sistemden az da olsa nasibini alacak. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

İstanbul'da kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bu akşamdan itibaren Trakya'da başlayacak soğuk ve yağışlı hava, İstanbul'da etkisini başlarda sağanak yağmur olarak gösterecek. Fakat ayın son günü, yani 28 Şubat Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra sıcaklıklar düşecek. 

İstanbul'da kar yağışı ise 28 Şubat Çarşamba günü akşam saatlerinde etkili olacak. Çarşamba akşam başlayan kar yağışı Perşembe sabahı etkisini yitirecek. Etkili olacak yağışın hayatı olumsuz etkilemesi beklenmiyor.

İstanbul'da 5 günlük hava durumu

istanbul.png

İstanbul'da kar yağışının ardından hava sıcaklıkları aşamalı olarak yeniden yükselecek. Yağan karın yerde ne kadar örtü bırakacağı bilinmiyor. Gelişmeler geldikçe aktaracağız.

Risalehaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.