İstanbul'da cuma namazı saat kaçta kılınacak

İstanbul'da cuma namazı saat kaçta kılınacak

Bugün mübarek Cuma günü. Cuma namazı kılıacak. Peki 15 Şuabt 2019'da İstanbul'da cuma namazı kaçta kılınacak?

Müslümanlar için mübarek bir gün Cuma günü. Milyonlarca mümin camileri dolduracak. Bugün 15 Şubat 2019 Cuma. Mülsümanlar İstanbul'da Cuma namazının saat kaçta kılınacağının cevabını arıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre, İstanbul'da öğle ezanı saat 13.23'de okunacak.

İstanbul'da ikindi namazı vakti saat 16.16

İstanbul'da akşam namazı vakti saat 18.44

İstanbul'da yatsı namazı vakti saat 20.04.

Bütün illerin namaz vakitleri için tıklayınız

Cuma Namazı Kaç Rekat? Cuma namazı nasıl kılınır?

Cuma namazı aslında iki rek`atır. Öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Tek başına kılınmaz. Cuma namazına yetişemeyen kimse, yerine öğle namazını kılar. Cuma`nın farz olan bu iki rek`atından ayrı olarak, 4`ü farzdan önce, 4`ü de farzdan sonra olmak üzere, 8 rek`at da sünneti vardır. 

Vakit girdikten sonra, önce Cuma`nın 4 rek`atlı ilk sünneti kılınır. Ondan sonra caminin içinde iç ezan okunur. Ezandan sonra imam minbere çıkar ve hutbe okur. Hutbe bittikten sonra, mihraba geçerek cemaatle iki rek`at Cuma namazı kılınır. Bu iki rek`at farzdan sonra, cemaat 4 rek`at da Cuma`nın son sünnetini kılarlar. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur. 

Bundan sonra biri 4, diğeri 2 rek`at olarak kılınan iki namaz daha vardır ki, bunlar Cuma ile ilgili değildir. Dört rek`atlı olan Cuma`nın ilk sünneti gibi kılınır. İstenirse, son iki rek`atta sûre okunmadan da kılınabilir (öğlenin farzı gibi). Kılınan bu namazın ismi, Zuhr-i âhirdir. Niyet şöyle yapılır: "Niyet ettim vaktine yetişip de henüz üzerimden sâkıt olmayan son öğle namazına." Bu namaz şayet Cuma namazının sahih olmama durumu olursa, o günün öğle namazı yerine geçmesi için fakîhler tarafından düşünülmüş bir tedbirdir. Şayet Cuma namazı sahih olmuşsa, bu namaz kazaya kalmış bir öğle namazı yerine geçer. Kaza borcu olmayan için ise, nafile namaz hükmünü alır. Zaten Cumanın sünneti gibi kılınmasının efdal olması da bu sebebdendir. Zuhr-i âhirden sonra da, iki rek`at vaktin sünneti diye bir namaz kılınır. Bu iki rek`at, sabah namazının kazâsı olarak da kılınabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.