İstanbul’da 29 bini aşkın deprem odaklı konutun yapımına başlandı

İstanbul’da 29 bini aşkın deprem odaklı konutun yapımına başlandı

İstanbul’da 1 yılda, 17 ilçede toplam 29 bin 323 deprem odaklı konutun yapımına başlandı.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı koordinasyonunda, belediye iştiraklerinden KİPTAŞ ve İmar AŞ ile ortak yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, 29 bin 323 bağımsız birimin yapım çalışmalarına başlandı.

Bu kapsamda; Sultangazi (Esentepe-Cebeci) ve Eyüpsultan(Akşemsettin-Çırçır) ilçelerinde 3 bin 67 bağımsız birimin yapılması, Kâğıthane Gürsel Mahallesinde 511 adet, Kartal Karlıktepe Mahallesi'nde ise 530 adet bağımsız birim kentsel dönüşüm ile yenilenmesi hedefleniyor.

Sürdürülen çalışmalarda, Sultangazi’ de 2020 yılı içerisinde mimari projelerin kabulü yapılacak ve ruhsat işlemleri tamamlanacak. Bunun üzerine 2021 yılı içerisinde inşaatın başlaması planlanıyor. Protokol imza süreçlerinin tamamlandığı Eyüpsultan ilçesinde de 2021 yılı içerisinde proje çalışmalarının tamamlanması ve inşaata başlanması öngörülüyor. Öte yandan, Bayrampaşa’da üretilen 2 bin 481 bağımsız birimin geçici kabulü yapıldı; uzlaşma protokolü 14 Şubat 2020 tarihinden itibaren devam ediyor.

İBB iştiraklerinden KİPTAŞ, Silivri 4’üncü Etap projesiyle bin 396 adet bağımsız birim üretilmesi çalışmasına devam ederken, İmar AŞ ise 14 ilçede 28 proje alanında 22 bin 904 bağımsız birim üretecek.

İBB deprem bütçesi 2,5 kat arttı

Olası İstanbul depremine hazırlık çalışmalarında kullanacak tutarda iyileştirmeye giden İBB, bütçeyi 2,5 kat artırarak 341 milyon liraya yükselti. Geçen yıl deprem harcamaları için İBB bütçesinden ayrılan payın önemli bölümü kullanılmadı. 2019’da İBB bütçe tasarısında Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Harcamaları için 1 milyar 12 milyon lira ödenek ayrıldı. Yılsonuna kadar, ayrılan ödeneğin yüzde 14,5’i kullanılarak sadece 147,7 milyon lira harcandı.

Yine 2019’da, Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Harcamalarında personel, sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi ile mal ve hizmet alım giderlerine ayrılan 83,1 milyon liralık kaynağın ise tamamı kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.