İstanbul'a dolu uyarısı! Hangi ilçelerde dolu yağacak?

İstanbul'a dolu uyarısı! Hangi ilçelerde dolu yağacak?

Meteorolojinin geçtiği son dakika uyarısı İstanbul'daki vatandaşları paniğe sevk etti. İstanbullu araç sahipleri hızla araçlarını otoparklara çekiyor. Sebebi ise ceviz büyüklüğünde dolu yağacak olması.

RİSALEHABER HABER MERKEZİ- İstanbul Valiliği'nin Twitter hesabında verilen bilgiye göre öğleden sonra İstanbul'da bugün öğleden sonra etkili olacağı söylendi. 

Valilikten paylaşılan açıklama şöyle; "Meteorolojik tahminlere göre sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın ilimizi etkisi altına alması beklenmektedir.
Konuyla ilgili ve görevli kurumlarımız müteyakkız olup vatandaşlarımızın da can ve mal güvenlikleri bakımından tedbirli olmaları önem arz etmektedir"

AKOM uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ise dolu yağışına karşı uyardı. AKOM, vatandaşların özel araçlarının zarar görmemesi için önlem alması gerektiğini söyledi.

AKOM'un resmi açıklaması şu şekilde; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağışın etkisi altına girecek. Yağışların bölgesel olacağı zaman zaman dolu şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. Raporda, Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi olabileceği belirtiliyor. Özel araçların dolu yağışından zarar görmemesi için kapalı alanlarda muhafaza edilmesi öneriliyor. Üç gün süreceği tahmin edilen yağışların fırtına şeklinde aralıklarla devam edeceği belirtiliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM ihbar doğrultusunda ekiplerini alarma geçirerek muhtemel riskli bölgelere ekiplerini sevk etti. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri tedbirlerini alıyor."

İstanbul'da yağışın saat 15.00 sularında başlaması bekleniyor. Dolu yağışının özellikle Kuzey İstanbul'da etkili olması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.