İstanbul Müftüsü Maşalı: Bu Hadis-i Şerif ete kemiğe bürününce Said Nursi olarak görünüyor

İstanbul Müftüsü Maşalı: Bu Hadis-i Şerif ete kemiğe bürününce Said Nursi olarak görünüyor

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı

RİSALEHABER

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Said Nursi dendiği zaman pek çok sahih hadis kitabında geçen bir rivayetin aklına geldiğini söyledi.

Maşalı, Üsküdar Üniversitesi Risale-i Nur Araştırma Platformu ve Çağın Vicdanı Kulübü tarafından düzenlenen, Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Müftülüğünün de desteklediği Bediüzzaman Said Nursi anma programında konuştu.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen programda Bediüzzaman Said Nursi’nin yaşadığı zorluklara rağmen iman davasına sabır ve metanetle sahip çıktığını belirten Maşalı, sözlerini şöyle konuştu:

Bu Hadis-i Şerifin ete kemiğe büründüğü şahsiyetlerden bir tanesi Said Nursi Hazretleri

“Said Nursi Hazretleri dendiği zaman pek çok sahih hadis kitabında geçen bir rivayet aklıma gelir; “Alimler Peygamberlerin mirasçılarıdır, zira onlar ne mal ne mülk bırakmışlardır. Sadece ve sadece ilim bırakmışlardır.” 

“Yakın tarihe baktığımız zaman benim görebildiğim kadarıyla bu Hadis-i Şerifin ete kemiğe büründüğü şahsiyetlerden bir tanesi Said Nursi Hazretleri olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira bu Hadis-i Şerif bize şunu ifade eder; Alimler öyle kimselerdir ki Peygamberlerin yapıp ettiklerinin aynısını yapmaya çalışmışlardır onların yolunun yolcusu olmuşlardır. Bu yolun yolcusu olmanın beraberinde getirdiği ne kadar zorluk varsa hepsini de çekmişlerdir. Hepsi ile de karşı karşıya kalmışlardır. 

Metanetle, sabırla bir iman davası var

Said-i Nursi Hazretlerine baktığımız zaman bir taraftan metanetle, sabırla bir iman davası var, o davaya çok güçlü bir şekilde sahip çıkıyor. Ömrünü ona vakfediyor. Akabinde böyle bir davaya gönül vermenin beraberinde getirdiği ne kadar zorluk varsa hepsine göğüs geriyor. Dolayısıyla Hadis-i Şerifinin yakın tarihimizde ete kemiğe büründüğü ve Said olarak göründüğü bir zattan bahsediyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum