İşsize 4 güvence

İşsize 4 güvence

Türkiye'de yasalar, 20 milyon çalışana önemli güvenceler sağlıyor. İşten çıkartılanlar, işsiz kalanlar; kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, işsizlik maaşı, işe iade imkanı gibi haklarla korunuyor. İşte bu 4 önemli güvence...

Kıdem tazminatı: İşten kendi kusuru dışında çıkartılan ya da haklı bir sebeple istifa eden çalışanlara ödeniyor. Her yıl için bir brüt maaş olarak hesaplanıyor.

İhbar süresi: İşten çıkartılan ya da kendisi ayrılan işçi için konulan bir süreyi ifade ediyor. Çalışan açısından bakıldığında; işveren işçiyi işten çıkartmışsa belli bir süre iş arama izni vermek zorunda. Takvim'in haberine göre, bunu vermiyorsa da işçiye parasını ödüyor. İşçinin o işyerinde çalışma süresi 6 aydan kısa ise 2 hafta, 6 ay-1.5 yıl arası ise 4 hafta, 3 yıla kadar ise 6 hafta, 3 yılı geçmişse 8 hafta karşılığı para ödeniyor.
İşe geri dönüş; İşten çıkartılan işçi, o işyerinde en az 6 ay çalışmış ise ve burada en az 30 işçi varsa, işine iade davası açabiliyor. İşten çıktıktan sonra 1 ay içinde dava açma zorunluluğu var. İşveren 10 gün içinde başvuran işçisini 1 ay içinde geri almak zorunda, almazsa 4 ile 8 brüt maaş ödüyor.
İşsiz kalan, işsizlik maaşı da alabiliyor. Son 3 yılda 600 gün ve son 4 ayda sigorta primleri yatan kişiler çalışma sürelerine göre işsizlik maaşı alıyor. İşsizlik maaşı brüt ücretin yüzde 40'ı kadar oluyor. Ama bir üst sınırı var. O da asgari ücretin yüzde 80'i. Yani bu yıl için bin 317 lira.


Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.