"Issız ada" içme suyuna kavuşuyor

"Issız ada" içme suyuna kavuşuyor

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Gölbaşı Gölü'ndeki adadaki yaşantılarıyla "Robinson Crusoe" ve "Cuma" karakterlerini anımsatan anne ve kızının içme suyuna kavuşması için belediye tarafından şebeke döşendi.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Gölbaşı Gölü'ndeki adadaki yaşantılarıyla "Robinson Crusoe" ve "Cuma" karakterlerini anımsatan anne ve kızının içme suyuna kavuşması için mahalle muhtarının girişimiyle belediye tarafından şebeke döşendi.

Adalar Mahallesi karşısında yer alan ve sandalla yaklaşık 10 dakikada ulaşılan adanın sakinleri 74 yaşındaki Halime ve 44 yaşındaki kızı Döne Soğan, Hatay Büyükşehir Belediyesince adaya içme suyu hattı döşenmesinin sevincini yaşıyor.

Halime Soğan, AA muhabirine, adaya 17 yaşında gelin geldiği dönemde birçok kişinin yaşadığını, zamanla bazılarının öldüğünü, bazılarının da taşındığını belirtti.

Eşi hayatını kaybedip, çocuklarından 4'ü evlenince kızı Döne ile adada yaşam sürdürdüklerini anlatan Soğan, "Balıkçılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Yanımıza kolay kolay kimse gelmiyor. Geldiklerinde de su olmadığı için misafirlere göl suyuyla çay demlemek zorunda kalıyoruz. Durumumuz yok. Ev imkanı sağlanırsa bu adadan ayrılmak istiyorum. Kızım da ben yalnız kalırım diye evlenmiyor. Suyu bugüne kadar göletten içiyorduk. Allah devletimizin ömrünü uzun etsin. Bu suyu buraya kadar getirenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Adalar Mahallesi muhtarı Ahmet Açık da Halime Soğan ve kızının yıllardır adada yaşadığını ifade ederek, adada içilecek su bulunmadığını kaydetti.

Açık, şu bilgileri verdi: "Maddi durumları olmadığı için buradan gidemediler. Oturdukları bir odalı evin durumu da hiç iyi değil. 'Muhtar olarak ilk işim buraya su getirmek olacak' dedim. Çünkü daha önce buraya geldiğimizde su bile içilemiyordu. Daha önce adaya içme suyu getirilmemişti. Girişimlerimizle 500 metre boruyu 6 kişilik ekip, Halime teyzenin yaşadığı adaya kayık yardımıyla göl üzerinden çektik. Kısa bir süre sonra Halime teyze ve kızı temiz su içiyor olacak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.