İsrail'in öldürdüğü 4 kişiden biri çocuk
14 Kasım’dan beri katledilenlerin sayısı 24’ü çocuk olmak üzere...
Gazze’ye bomba yağdıran İsrail ordusunun dünkü saldırılarında biri bebek 25 kişi öldü. Batı’nın ‘meşru müdafaa’ diyerek destek verdiği operasyonda altı günde ölenlerin sayısı ise 100’e ulaştı.
Gazze’ye 6 gündür bomba yağdıran İsrail’in dünkü saldırılarında aralarında 1,5 yaşındaki bir bebeğin de bulunduğu 25 Filistinli öldü, 60 kişi yaralandı. Böylece 14 Kasım’dan beri katledilenlerin sayısı 24’ü çocuk olmak üzere 100’ü, yaralı sayısı da 850’yi buldu. Filistinliler ise saldırılara roketlerle karşılık veriyor. Hamas’ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail askerî tesislerine 32 roket fırlattıklarını duyurdu. Diğer taraftan BM ve Mısır ateşkes için çaba sarf ediyor. Mısır Başbakanı Hişam Kandil yakında ateşkes sağlanabileceğini ifade etti.
Gazze saldırılarında çoğunlukla siviller hedef olurken İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, “İsrail, ülkesine saldıran terörist odakları yok etmeye kararlıdır.’’ denildi. İsrail’in, Batı Şeria’da Gazze halkıyla dayanışma gösterileri düzenleyen çoğu çocuk 120 Filistinliyi de gözaltına aldığı bildirildi. Filistin yönetimi gözaltına alınan Filistinlilerin İsrail askerlerî tarafından dövüldüğünü ve götürüldükleri askeri kampta kötü muameleye maruz kaldıklarını belirtti. Batı Şeria’nın Nablus kentinde ise bir grup radikal Yahudi yerleşimci, Ribad Camii’ni ateşe verdi. Caminin kapı ve halılarının yanmasına yol açan yangın, büyümeden söndürüldü.
Zaman
