İslamiyet ile tanışan Kamerunlu kadın Müslüman oldu

İslamiyet ile tanışan Kamerunlu kadın Müslüman oldu

Gaziantep İl Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini belirten Kamerunlu kadın, gerçekleştirilen ihtida merasiminde Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Gaziantep’te yaşayan Kamerun vatandaşı 19 yaşındaki Andree Perpetue Edjımbı Nga, Müslüman olmak istediğini belirterek İl Müftülüğüne başvuruda bulundu.

5 yıl önce Türkiye’ye gelen ve Gaziantep Üniversitesinde 4 yıllık eğitimini tamamlayarak mezun olan 28 yaşındaki Kamerun vatandaşı Andree Perpetue Edjımbı Nga, Müslüman olmak istediğini belirterek İl Müftülüğüne başvuruda bulundu.

5 yıldır yaşadığı Türkiye’de çevresindeki Müslümanların yaşayışından ve ezan seslerinden etkilenerek kendi hür iradesi ile Müslüman olmaya karar veren Edjımbı Nga, 14 yıldır Türkiye’de yaşayan Nijeryalı nişanlısı Mübarek Muhammed’den İslam dini hakkında bilgi aldı.

Nişanlısı Muhammed, 3 yıl önce Müslüman olan ABD vatandaşı Susan  Kathleen Metheny, Gaziantep Üniversitesi Ali Eruslu Camii İmam Hatibi Veysel Karakuş, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziantep Şube Başkanı Mahmud Tekin, Yeni Doğu Uluslararası Öğrenci Derneği Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tanrıöver ile birlikte Gaziantep İl Müftülüğüne gelen Edjımbı Nga, Müslüman olmak istedi.

Edjımbı Nga için Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ın makamında ihtida merasimi düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende il müftüsü Hazırlar, İslam dini ve temel esasları hakkında Edjımbı Nga’ya bilgiler verdi.

İslamiyet’i tercih eden Edjımbı Nga’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Hazırlar, bir kişinin daha İslam’ı tercih etmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Şahitlerin huzurunda Kelime-i şehadeti getirerek Müslüman olan Edjımbı Nga’ya Hazırlar tarafından İngilizce mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

İslam’ı araştırarak Müslüman olmaya karar verdiğini ifade eden Edjımbı Nga da İslam dinini seçtiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Merasim, ihtida belgesinin Edjımbı Nga’ya verilmesiyle son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.