"İslam düşmanlığı tehlikeli boyutlara ulaştı"

"İslam düşmanlığı tehlikeli boyutlara ulaştı"

Avrupa'da artan İslam ve yabancı düşmanlığı konusunda uyarılarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu tehlike karşısında korku ve önyargının toplumlarımızı kutuplaştırmasına izin veremeyiz." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu Yıllık Üst Düzeyli Toplantısı'na telekonferans yoluyla katılarak bir konuşma yaptı.

Çavuşoğlu, Türkiye ve İspanya tarafından başlatılmasının ardından geçen 15 yıl içinde İttifak’ın kendini kültürlerarası diyalog ve anlayış için müşterek çabaları güçlendiren öncü bir platform olarak ispat ettiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, ayrıca Medeniyetler İttifak’ının çalışmaları dâhil, çok taraflı işbirliğini pekiştirmeyi amaçlayan tüm uluslararası çabaları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Yabancı ve İslam düşmanlığının dikkat çekici boyutlara ulaştığını da belirten Çavuşoğlu, "Bu tehlike karşısında korku ve önyargının toplumlarımızı kutuplaştırmasına izin veremeyiz. Bu zorlukla uğraşırken çaresiz değiliz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.