İslam dünyası ile ortak Risale-i Nur programları yapılacak

İslam dünyası ile ortak Risale-i Nur programları yapılacak

Önümüzde aylardan itibaren çeşitli ülkelerde insanî değerlerin güçlendirilmesi ve dünya barışı için ortak programlar düzenlenecek

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Afrika-Asya Üniversiteler Birliği iş birliğiyle düzenlenen "Uluslararası İnsani Değerlerin Güçlendirilmesi ve Ötekileştirmenin Tehlikeleri" Çalıştayına katılan İslam alimleri ittihad-ı İslam'ın önemine vurgu yaptı.

Çalıştay sonrası Dünya İslam Âlimler Birliği, Afro-Asya üniversiteler birliği ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Önümüzde aylardan itibaren çeşitli ülkelerde insanî değerlerin güçlendirilmesi ve dünya barışı için ortak programlar düzenlenecek.

Yine Dünya İslam Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği, Sudan Cumhurbaşkanı eski yardımcısı, Razi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gandur ve Umman müftüsü Prof. Raşid Ali El Harisi’ye Arapça Risale-i Nur Külliyatı hediye edildi.

Külliyatı alan alimler "kaynağını Kur’andan alan eserlerin insanlığın kurtuluşuna vesile olacağını, kendilerinin de bu eserlerin eğitim kurumlarında okutulması için çalışacaklarını" belirttiler.

iikv1.jpg

iikv2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.