Risale-i Nur, Kur'an'ın bir yansıması olduğu için çok bereketli ve tesirli

Risale-i Nur, Kur'an'ın bir yansıması olduğu için çok bereketli ve tesirli

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin Karadaği, "Risale-i Nur’un tesirinin ve bereketinin kaynağı Kur’an-ı Kerimdir" dedi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Afrika-Asya Üniversiteler Birliği iş birliğiyle düzenlenen "Uluslararası İnsani Değerlerin Güçlendirilmesi ve Ötekileştirmenin Tehlikeleri" Çalıştayında konuşan Karadaği, imana dünya çapında saldırı olduğunu belirtti.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin Karadaği, "sapkın düşüncelerle İslam'ın temelini bozmaya çalışıyorlar. Amaçları İslamı içeriden çürütmek. Bunlara karşı uyanık olmamız lazım" şeklinde konuştu.

ŞU SIRRI BU ASIRDA RİSALE-İ NUR

42 yıl önce Bediüzzaman ve Risale-i Nur ile tanıştığını hatırlatan Karadaği, şöyle konuştu:

"Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ve Risale-i Nur'u tanımanın üzerinden 42 yıl geçti. Arapça 23. Söz'ün tercümesinin mukaddimesini yazmıştım. Mısır'da Bediüzzaman'ın hayatını ve cihadını kısaca anlatan bir kitap yayınlamıştık. İlk Mısır hizmeti böyle başlamıştı. Şu sırrı anladım ki bu asırda Risale-i Nur’un tesirinin ve bereketinin kaynağı Kur’an-ı Kerimdir. Risale-i Nur Kur'an'ın bir yansıması ve tecellisi olduğu için ondaki bu bereketin asıl membaı Kur'an-ı Kerim'dir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.