İslam birliği Arapları bekliyor

Tunus halkının ateşlediği hürriyet kıvılcımı tüm Arap coğrafyasını sardı. Tunus'tan sonra Mısır da 30 yıllık baskıcı rejiminden kurtuldu. İslam dünyası, İslam birliğini engelleyen zihniyetleri bir bir layık oldukları yere gönderiyor. Dualarımız değişimin en az zararla gerçekleşmesi. Arap dünyasının bugün geldiği noktaya Bediüzzaman yıllar önce dikkat çekmişti. "Ey uyanan Araplar sizi bekliyoruz!" başlıklı Risale-i Nur dersinde bir bölümünü yayınladık.

NURCULUĞUN YAKIN TARİH RÖPORTAJLARI

Geçtiğimiz haftalarda bereketli haber ve röportajlar yayınlandı. Özellikle Mehmet Kırkıncı Hocaefendi ile yaptığımız röportaj 8 gün sürdü. Nurculuğun yakın tarihinde yaşanan oldukça önemli olayları Kırkıncı Hocaefendinin ağzından dinledik.

Ardından Türkiye Irak Dostluk Derneği Genel Başkanı Mehmet Emin Değer'le yapılan röportajda da güney sınırımızda nelerin olup bittiğini öğrendik. Bölgeyi en iyi tanıyan isimlerden biri olan Değer'in ilginç tespitleri vardı.

mikrofon_rop_nurcu.jpgTunus'un ardından Mısır'a sıçrayan özgürlük hareketleri bu ülkeyi 30 yıllık diktatöründen en az zararla kurtardı. Dualarımızla destek verdiğimiz Mısır'ın manevi havasını da Risale-i Nur hizmetleri ile ilgilenen Abdulkerim Baybara'dan aldık. Dört gün süren söyleşide Arap aleminin Risale-i Nur'a ilgisi ve iletişim tarzıyla ilgili önemli bilgiler yer alıyordu. Bununla birlikte İlahiyatçı-yazar Peyman Ünügür'ün fotoğraflarla süslediği Mısır izlenimlerinde de Mısır'ın bugünkü tavrını anlamaya dönük kolaylaştırıcı ipuçları vardı.

Aile hayatına dair yaşanabilir reçeteler sunan yazar Mehmet Paksu röportajı da ilgi gören röportajlardan biri oldu. Risale-i Nur'dan yararlandığını ifade eden Paksu, çözümün kaynağını da gösterdi.

Bugün birinci bölümünü yayınladığımız Prof. Servet Armağan röportajında da enteresan hatıralar ve bilgiler mevcut. Türkiye'nin geldiği noktayı net bir şekilde gösteren röportajı ilginize sunuyoruz.

**

MUSTAFA İSLAMOĞLU SORULARI

Bir diğer önemli tartışma da Mustafa İslamoğlu ismi etrafında yaşandı. Senai Demirci ile Hilal TV'de Said Nursi'yi konuşacağına dair haberimizin ardınan bir çok soru ve yorum aldık. Ardından Senai Demirci'nin yazısı ve canlı yayınla verdiğimiz program ile haberi önemli bir müzakereye yol açtı. Risale Haber olarak müzakere zeminini hazırlamanın birbirimizi daha iyi anlamayı sağladığına inanıyoruz.

**

RİSALE AKADEMİ'DEN PROJE MÜJDELERİ

Risale Akademi'nin düzenlediği Risale-i Nur ve Sanat Çalıştayı tebliğlerini de yayınlamaya devam ediyoruz. Alanında tek olan çalıştayın üçüncüsü yapıldı. İlerleyen zamanda Risale Akademi'deki yeni projelerin de müjdesini vereceğiz.

**

BEDİÜZZAMAN'I ANMA TOPLANTILARI

Mart ayı yaklaşınca Bediüzzaman Said Nursi'yi anma toplantıları da belli olmaya başladı. Bunlar arasında en dikkat çekeni Bursa'daki program. Geçen yıl Gaziantep'te tüm grupların biraraya gelerek ortak paltformda buluşması Türkiye ve dünyadaki Nur talebelerini sevindirmişti. Aynı şekilde Bursa'da da tüm Risale-i Nur grupları birraya gelerek Bediüzzaman'ı anma kararı aldı. Konuyla ilgili haberleri aktarmaya devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum