İşçi annelere kreş desteği

İşçi annelere kreş desteği

Aile Bakanlığı devreye girdi. 10 ilde Organize Sanayi Bölgeleri'nde kreş kurulacak ve işçi annelere ücretsiz hizmet verecek

İşçi annelere kreş desteği Kadınların yoğun olarak çalıştığı Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) kreş yapılması için yürütülen çalışmalar çerçevesinde toplam 10 ilde 'Annemin İşi Benim Geleceğim' sloganıyla kreşler hayata geçecek. Geçtiğimiz yıl Adıyaman ve Afyon OSB'lerde kreşler kurulurken, bu sene de Malatya, Balıkesir'de kreşler hizmete başlayacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, üç sene içerisinde toplam 10 ildeki OSB'lerde işçi anneler için ücretsiz kreşleri hayata geçirmiş olacak. Aile Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yaklaşık üç yıl önce başlatılan 'Annemin İşi, Benim Geleceğim' projesi ile kadın işçilerin yoğun olarak bulunduğu OSB'lere kreşler kurulması planlanıyor. Proje çerçevesinde, kadın işçilerin çocuklarının OSB'ler içerisindeki kreşlerden ücretsiz faydalanması ve çocukların bakım sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor. 

ÇALIŞMA BAŞLADI 
Bakanlık, şimdiye kadar Adıyaman ve Afyon OSB'lerde kreş yapımının tamamlanıp faaliyete geçirilmesini sağladı. Edinilen bilgiye göre, bu sene de Malatya, Balıkesir'de bulunan OSB'lerde kreşler resmen hizmete başlayacak. Bakanlık, bu yıl farklı bir ildeki OSB'de de kreş temelini atmayı planlıyor. 2019 yılına kadar ise 10 ilde bulunan OSB'lerde işçi anneler için kreşler kurulmuş olacak. 

Takvim

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.