İşadamı Suriyeli aileler için umut oldu

İşadamı Suriyeli aileler için umut oldu

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde işadamı 56 yaşındaki Mahmut Ekinci, İzmir'deki bir camide görüp durumuna üzüldüğü hepsi akraba, 4'ü bebek, 10 çocuk 32 kişilik Suriyeli gruba sahip çıktı.

Fabrikasının lojmanında barınma ihtiyacını karşıladığı Suriyeli ailelilere gelecek kurmayı planlayan Ekinci, hepsinin yüzünün güldüğünü görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Burhaniye'nin Pelitköy Mahallesi'nde granit üretimi yapan bir fabrikanın sahibi olan aynı zamanda zeytinyağı üretici ve ihracatçısı olan evli ve 1 çocuk babası Mahmut Ekinci, İzmir ziyaretinde bir camideki Suriyeli grubun yaşamını görünce etkilendi. Bunların Suriye'den geldiğini, hepsinin akraba olduğunu öğrenen Ekinci, istemeleri halinde barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi. 4'ü bebek 10 çocuk 32 kişilik Suriyeli grup, teklif karşısında memnun oldu. Bunun üzerine Ekinci, kiraladığı iki minibüsle Suriyeli grubu granit fabrikasına getirerek işçi lojmanlarına yerleştirdi. 

Hepsi akraba olan 3 aileden Suriyeli 33 kişiyi İzmir'de, bir cami avlusunda yaşam savaşı verirlerken gördüğünü söyleyen Mahmut Ekinci, şöylededi:

"Gitmek mi yoksa burada kalmak mı istiyorsunuz?' diye sordum. Kalmak isterlerse Ayvalık'taki fabrikamızın lojmanında yer ayarlayabileceğimi söyledim. 'Biz Türkiye'yi seviyoruz sizinle gelebiliriz' dediler. Fabrikamızın bir lojmanı müsaitti, onları burada bir aydır misafir ediyoruz." 

Yemek ve barınma gereksinimlerini karşıladığı grup için çanak uydu sistemi kurduğunu belirten Ekinci, destek veren Burhaniye Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Suriyeli gruba ilerleyen zamanlarda prefabrik evler yapacağını bahçelerinde organik sebze, meyve yetiştirmelerine olanak veren imkanlar sağlayacağını söyleyen Ekinci, "Elimden geleni yapacağım. Aileler ile konuştum. Onlara iki büyükbaş hayvan alarak süt ve yoğurt yapmalarını sağlayacağım. Bahçelerinde tavukları ve koyunları da olacak. Onları burada mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor" dedi

BEBEĞİN İSİM BABASI OLACAK 

Topluluk içinden Hude-Hamad çifti çocuk beklediklerini söyledi. Doğuma 20 gün kaldığını söyleyen Hude, eşiyle aldıkları karara göre çocuğun erkek olması halinde ona umut olan Mahmut Ekinci'nin ismini vereceklerini söyledi.

Çok sayıda kişi de ailelere yardımcı olurken; yerel bir gazetenin muhabiri Semiye Bahadır, çocuklar için getirdiği oyuncakları dağıttı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.