İş dünyasının gözü gelecek 10 yılda

İş dünyasının gözü gelecek 10 yılda

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, yeni hükümetin bir an önce kurulmasını beklediklerini söyledi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Türkiye'nin önemli bir 10 yılı geride bıraktığını belirterek, artık gözlerin gelecek yeni 10 yıla çevrildiğini söyledi. Önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ASKON Geleneksel İftar Programı'nda ağırlayan Koca, “Şimdi yeni bir döneme girildi. Eğer çağı yakalayacak ve bir adım öne geçecek bilgi, teknoloji ve inovasyon üretmeyi becerebilirsek ülkemiz beklenen sıçramayı yapar ve çok eskilerde kalan o büyük izlerine yeniden daha güçlü olarak basar" dedi.

EKONOMİK KRİZ, SİYASAL KRİZLERİ ÜRETTİ

Dünyanın 2008 yılında düştüğü küresel krizin etkilerinden henüz kendisini tam olarak kurtaramadığına değinen Koca, “Adeta her 6 ayda yeni bir etki alanı yine küresel krize bağlanıyor” ifadesini kullandı. “Sanki ekonomik kriz, siyasal krizler de üretti” diyen Koca, Türkiye'nin de bu siyasal krizlerin yaşandığı coğrafyanın merkezinde kaldığına dikkati çekti.

BÜYÜME STRATEJİLERİ YENİLENMELİ

Türkiye'nin bam teli konularından bir tanesinin de büyüme stratejilerinin yenilenmesi olduğuna işaret eden Koca, “Beklenen o büyük değişimi gerçekleştiremiyoruz. Bilgi üretmek, teknoloji üretmek, maalesef henüz tatmin edici düzeyde başarabildiğimiz işler değil ama içinde bulunduğumuz badireyi atlatmak için başka da yolumuz gözükmüyor” dedi.

TEKNOLOJİ ÜRETMELİYİZ

Koca, çevre ülkeleri de içine alan bölgesel entegrasyon çalışması yapılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Zira biz 193 üniversiteye, birçok yüksek teknoloji kurumuna sahip ülke olarak, bilgi ve teknoloji üretmeyi başarmak zorundayız. Sonra da bunu sanayileştirmek ve bölge ülkelerinin paydaşı olacağı platformla entegrasyon seviyesine çıkarmalıyız. Böylece yeni sinerjiler oluşturmada daha etkin sonuçlar üretebiliriz.”

Sağlam temelli bir hükümet diledi

Üniversite-sanayi iş birliğini sağlayamamanın, ileri teknoloji üretimine geçmeyi engellediğini belirten Koca, “Hiç şüphesiz sanayicimiz de üniversitemiz de bürokrasimiz de çok daha hızlı davranmak zorundadır" diye konuştu. Koca, "Türkiye jeo-stratejik konumu itibariyle bölgesel merkez olmak mecburiyetinin tam ortasındadır. Bu ramazan akşamında dileğimiz, sağlam temellere dayalı yeni hükümetin bir an önce kurulup dinamik bir politik tavırla ülke meselelerine odaklanmasıdır. Zira hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Biz bu beceriyi ortaya koyacak liderlik vizyonuna sahip bir ülkeyiz. İnşallah gelecek on yılımız bu hedeflerin gerçekleşmesine fırsat verecektir” dedi.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.