İran’la PKK’ya karşı ortak adım atılacak
PKK’ya karşı mücadelede Türkiye, İran’la istihbarat paylaşımının dışında yeni ortak adımlar da atacak
Başbakan Erdoğan, “Şu anda İran ile bu tür müşterek atacağımız adımlar söz konusudur” dedi.
Erdoğan, terörle mücadele noktasında İran ile ortak atılacak adımlar konusunda, “Şu anda İran ile bu tür müşterek atacağımız adımlar söz konusudur. Zaten burada da bir istihbarat paylaşımı mevcut’’ dedi. Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak da, “Görüşmeler çerçevesinde bundan sonraki süreçte de aynı şekilde mücadelemizin devam edeceği noktasında herhangi bir ayrılık söz konusu değildir. Aynı mutabakat içinde biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz’’ dedi.
SİLAH BIRAKILIRSA BİTER
Erdoğan, Türkiye’nin kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği sınırötesi operasyonlardan Talabani’nin rahatsızlığını dile getirdiği iddialarına yönelik bir soru üzerine, “Bu konuyla ilgili bizim kararımız nettir. Orada böyle bir şeyi geri almak, böyle bir şeyi düşünemeyiz. Kaldı ki bunu yine kendilerine açık net söyledim. ‘Terör devam ettikçe sınırötesi operasyonlarımız da aynen devam edecektir’ dedik. Bu konuda kendilerinin olur mu olmaz mı diye de bir yaklaşımı zaten olmadı. Bunlar aynen devam edecektir’’ dedi.
Erdoğan, “Sizin Talabani’den bir istediğiniz oldu mu?’’ sorusuna, “Bizim söylediğimiz şeyler, bugüne kadar olan konulardır. Bunun birincisi silah bırakma ve bu silah bırakma konusunda terör örgütü eğer bu işi başarabilirse zaten operasyonların da biliyorsunuz bu bitmesi anlamına gelir ki terör inanıyorum ki minimize olacaktır. Ama terör örgütünün kendi içinde ayrı sıkıntıları olabilir o ayrı mesele. Biz şu anda bütün çalışmalarımızı terörle mücadelede olması gereken bütün boyutlara yönelik vermeye devam edeceğiz’’ karşılığını verdi.
GAZETE HABERTÜRK
