İnsan ve İman Görsel/İnteraktif Kitap

(Bir “Yirmi Üçüncü söz” İzahı)

Risale-i Nur Eğitim Programı Ön Bilgilendirmesi: 5 Mart 2016 18.00 Cumartesi günü Yazarlar Birliği Sümer-1 Sok. No: 11/9 Kat:4 Kızılay/ANKARA’da sunulacak ve ayda bir kez yapılacak, izahlı ve görsel sunumlu Risale-i Nur Eğitim Programımızın yeni dersi: “KAİNATTA YALNIZ MIYIZ?” (29.SÖZ) Karanlık bir boşlukta, dehşetli ateş topları ve büyük gök cisimleri arasında müthiş bir hızla akıp giden dünyanın içindeki insan, “şu koca kâinatta ne yaptığını ve burada yapayalnız olup olmadığını” sorar. Gelin bu soruları bir de biz soralım ve “Kainatta Yalnız Mıyız” sorusunun cevabını aramak için düzenlediğimiz özel programımızda buluşalım. İzlemenizi tavsiye ve arzu ettiğimiz 2 dk. 22 sn.lik tanıtım videosunu ruhu dinlendiren ve başka bir âleme götüren müziğiyle tam ekran ve HD izleyin: https://youtu.be/iB11VkWe_AM Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programımızın güncel ders konularının detaylarına ve tarih/yer bilgilerine https://www.kesifyolculuklari.com ve https://www.risaleinuregitimprogrami.com adreslerinden ulaşabilir ve takip edebilirsiniz. Hem bizi (haddimizin fevkinde olarak üstlendiğimiz) bu önemli iman hizmetinde yalnız bırakmamak ve manen destek vermek için; hem de imanî ilimlerin tahsilinde ciddî bir altyapı kazanmak, Risale-i Nur’u farklı mana açılımlarıyla anlamak ve taze bir heyecanla, alışkanlık ve sıradanlık perdesini kaldırıp atmak için derslerimize katılmanızı arzu ediyoruz.  

Sizleri etkileyici bir görsel tasarım eşliğinde muhteşem bir zihinsel yolculuğa çıkacağınız, şaşırtıcı keşiflerle dolu interaktif bir kitaba ve bambaşka bir deneyime davet ediyoruz: İNSAN VE İMAN.. (Bir “Yirmi Üçüncü Söz” İzahı) Şunu rahatlıkla söylüyoruz ki: 23.Söz’ü ve Risale-i Nur’u okumak hiç bu kadar keyifli ve zevkli olmamişti.

Kendi alanında dünya çapında bir ilk olan, etkileşimli görsellerin kullanıldığı bu etkileyici çalışmada, toplam 172 görsel ve 12 video kullanıldı.

(Kitabın ele aldığı konuları daha aşağıya aldık)

Görseller Hakkında: Konu anlatımlı şemalar, metin vurguları ve etkileyici resimlerden oluşan görseller, daha önce sunulan Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı derslerimizin sunumlarından titizlikle alındı, geliştirildi ve kitap metni içine entegre edildi. Normalde 98 sayfa olan kitabımızın hacmi görsellerle 154 sayfaya çıktı. Kitabın ana metnine dahil olmayan 48 sayfalık ek bölümleri düştüğümüzde 50 sayfalık ana kitap metni, aynı hacme eşdeğer bir görsel içerikle takdim edilerek 106 sayfa’ya çıktı. Yani bu kitapta görsellik oranı %50! Bu gerçekten çok yüksek bir oran.

Videolar Hakkında: 23.Söz’e ait eğitim müfredatı metinlerinin tamamı, 5 adet görsel destekli ders programında işlenmişti. Bu interaktif kitapta, okuduğunuz yerleri pekiştirmek ve daha iyi anlayabilmek için konu sonlarında ilgili ders videolarını tıklayarak kitap üstünden açılan video penceresinden izleyebilecek ve pencerenin kapanmasıyla tekrar kitabı okumaya geri dönebileceksiniz.

edizsozuer.jpgNeden Görsel/İnteraktif Kitap Okumalısınız?

Yazılı olarak kaleme alınmış hakikatleri, sözlü ve görsel bir şekilde okumanız ve izlemeniz (kitap çalışmamızda olmayan ilave izahlarla) daha iyi anlama ve hissetme imkânı sunuyor. Böylece sadece akılla anlaşılmayan ve aslında “hissedilen hakikatler” olan iman ilmini anlamakta ve “farklı mana açılımları”na kapı açmakta, en verimli bir metodu takip etmiş oluyorsunuz. Bu pekiştirme yöntemiyle (Allah’ın izniyle) Risale-i Nur’u ve kainatı anlamak noktasında en üst düzeyde bir istifadenin gerçekleşeceğine kuvvetle inanıyoruz.

İnsan ve İman Görsel/İnteraktif Kitap İndirme Linki: (Word ve Pdf formatında)

https://yadi.sk/d/cs2sRKj_czB2J  Bu adresteki "Görsel-İnteraktif Kitaplar" bölümünden kitabımızı indirebilirsiniz. Ayrıca burada diğer tüm kitaplarımızın dosyalarını da bulabilirsiniz.

Word dosyası 39 mb, Pdf dosyası 17 mb. (Bilgisayarda Pdf dosyasını Adobe Reader ile açtığınızda “iki sayfa görünümü”nü secerek ve zoom yaparak daha rahat okuyabilirsiniz. Word’un tam ekran okuma modu görsellerin yerlerini değiştirerek gösterdiğinden sayfa düzeninde yakınlaştırarak okumalısınız. Tercihimiz hem dosya boyutunun küçüklüğü hem okuma rahatlığı açısından pdf dosyasından indirip Adobe Acrobat Reader programıyla okumanızdan yana.) Bu interaktif kitabın word ve pdf dosyalarını içindeki linkleri ve videoları tıklayarak açmak tablet, cep telefonu ve bilgisayarda mümkün oluyor. (Cep telefonlarında Word için Wps Office, Pdf için Adobe Acrobat Reader programını kullanın. Wps Office dipnotları üstüne dokunduğunuzda açan güzel bir program ama linklere dokunduğunuzda açmıyor. Bu nedenle size kitabın interaktif özelliğinden yararlanabilmeniz için Adobe Acrobat Reader programını tavsiye ediyoruz)

Kitap Çalışması Genel Takdimi:

Risale-i Nur’un Sözler kitabının 23.Söz’ü üzerinde geliştirilmiş bir izah çalışması olan ve “İNSAN VE İMAN” isimli bu eser, insanın imanla ortaya çıkan yüksek değerinin ve imanın güzelliklerinin ele almaktadır. 23.Söz, insanın ve imanın mahiyeti hakkında yazılmış hacmi küçük ama mana derinliği çok büyük ve özel bir eserdir.

Kitabı tamamladığınızda, insanın sahip olduğu yüksek değeri ve kâinatın gerçek mahiyetini ortaya çıkartıp görünür hale getiren imanın güzelliklerinin, şimdiye kadar eşine rastlanmamış bir üslupla ve insaf sahibi herkesin kabul edeceği bir netlikte gösterildiğine şahit olacaksınız.

Gerek Risale-i Nur’a gönül vermiş düzenli okuyucularına, gerek Risale-i Nur’u okumaya yeni başlayacaklara, Risale-i Nur’un Yirmi Üçüncü Söz’ünün izahı olan çalışmamızı tavsiye ve takdim ediyoruz.

Kitap içeriğinde eser metni, izah metni ve kavram açıklamaları birarada sunulmuştur.

Bu çalışma, “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri” isimli kitap çalışmamızın bir parçasıdır ve kitabın “İman Hazinesinin Kıymetini Keşfetmek” isimli birinci bölümündeki beş adet “keşfin”, Üçüncü Keşfidir.

Kitap çalışmamızın “Yolculuğunuz Daha Yeni Başlıyor!” isimli son sözü ise, Risale-i Nur’un okunmasının ve Risale-i Nur derslerine katılmanın önemi hakkında kalbin derinliğinden samimiyetle kopup gelen duygulu, çarpıcı ve etkileyici tespitler içerdiğinden, bu çalışma içine alınmıştır.

KONU FİHRİSTİ

* Picasso’nun Tablosu

İnsanın yaratıcısına bağlılığını ifade eden iman sayesinde “insanın ilahî bir sanat harikası olduğunun bilinmesinin, o insana gerçek anlamda kıymet kazandıracağı” hakikati, dimağda tadını bırakan güzel bir üslupla gösteriliyor.

* Kâinatın Parlak ve Güzel Olan Gerçek Hakikati

İlahî vahyi dinlemeyen, sadece kendi benliğine ve aklına güvenen insanın, önündeki karanlığı elindeki bir cep feneriyle aydınlatmaya çalışan bir insana benzediği çok çarpıcı bir misalle anlatılıyor.

* Muhteşem Bir Güven Duygusunun Kaynağı

Bu ağır hayat yükünü sırtında taşımaktan vazgeçerek, Allah’ın kudret ve hikmetine emanet etmek suretiyle bırakmanın; çok büyük bir güven duygusunun kaynağı olduğu, parlak bir misalle keşfediliyor.

* İnsanın Farklılığı

İnsanın hayvandan farklı olarak neden sürekli öğrenmeye ve kendini geliştirmeye muhtaç olduğunun derin sırrı, saklı olduğu yerden ustalıkla dışarı çıkarılıyor.

* Duanın İncelikli Sırrının Keşfi

Duaların neden her seferinde kabul edilmediği, duanın maksadının ne olması gerektiği ve insan için en güzel neticesinin ne olduğu anlatılıyor.

* ‘Kendine Güvenmek’ Kavramı Üzerine

İnsanın tabiatla, yaratıcıyla ve kendisiyle ilişkilerini anlamaya gayret ettikçe, modern dünyada sık kullanılan bu çürük kavramın ne kadar yanıltıcı ve yanlış yönlendirici olduğunu görüyoruz.

* Küçük Hedefler, Düşük Lezzetler

İnsanın hayat ve içindeki lezzetlerle olan ilişkisini anlama çabası içine giriyoruz.

* Büyük Hedefler, Yüksek lezzetler

Bir yaşam tarzı sorgulaması içine giriyoruz ve etrafımızda sıklıkla gördüğümüz yaşam şekillerine farklı bir gözle yeniden bakmaya çalışıyoruz.

* Yaşam Tarzımıza Şüpheyle Bakmak

İhtişamlı insan medeniyetinin, aslında bir lego paketinin parçalarının bir araya getirilmesinden oluştuğunun farkına varmaya çalışıyoruz ve mutluluğu ne şekilde elde etmeye çalışmamız gerektiğini arıyoruz.

* Keşfedilmeye Değer Muazzam Bir Gerçek

İnsanın gerçek kıymetinin nasıl ortaya çıktığı ve nasıl büyük bir güç ve zenginlik kaynağına sahip olabileceği açığa çıkartılıyor.

* Kâinatın Gizli Sırrını Merak Edenler İçin

İnsanın yüksek görevlerinin ve kâinatın varoluş sırrını açığa çıkaran anlamlı kulluğunun gerçek mahiyetinin ne olduğu sorularına çok dikkat çekici cevaplar veriliyor ve insandan, bu büyük vazifelerin gönüllü olarak üstlenilmesinin beklendiği ifade ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.