İnebolu Kahramanlarının evi, Bediüzzaman Said Nursi Kültür Evi oldu

İnebolu Kahramanlarının evi, Bediüzzaman Said Nursi Kültür Evi oldu

Risale-i Nur hizmetinin merkezi olarak işlev gören evin yeniden düzenlenmesiyle bugünkü şeklini aldı

Risale-i Nur’un neşrinde önemli hizmetleri geçen İnebolu kahramanlarının hatıraları Bediüzzaman Said Nursî Kültür Evinde yaşayacak. Antalya Belediyesi ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nın katkılarıyla düzenlenen Kültür Evi, 8 Aralık’ta açılıyor.

Bediüzzaman Said Nursî Kültür Evi, İnebolu kahramanlarının önde gelen isimlerinden Ahmet Nazif Çelebi’ye ait olan ve uzun yıllar Risale-i Nur hizmetinin merkezi olarak işlev gören evin yeniden düzenlenmesiyle bugünkü şeklini aldı.

Ahmet Nazif Çelebi ve oğlu Selâhaddin Çelebi, İstanbul’dan satın alarak getirdikleri teksir makinesi ile Risale-i Nur hizmetine büyük bir ivme kazandırmışlar ve bu ev, İnebolu kahramanlarının bir hizmet üssü halini almıştı.

Beşinci Şua’nın neşredilmesiyle Bediüzzaman ile Denizli hapsinde de birlikte olan İnebolu Nur talebeleri, Hz. Üstadın pek çok duâsına mazhar olmuştu. Bediüzzaman Hazretleri,  Ahmet Nazif Çelebi için “İkinci bir Hüsrev” İnebolu için de “Küçük Isparta” diyordu.

Bediüzzaman Said Nursî Kültür Evi 8 Aralık Cuma günü saat 14:30’da, Bediüzzaman’ın talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey, Isparta milletvekili ve İİKV İcra Kurulu Başkanı Said Yüce, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İshak Özgel ve Kastamonu milletvekillerinin iştirak edeceği törenle açılacak.

Barla Platformu

kulturevi.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.