‘İmanlı sanat’ın örnekleri gösterilmeli

‘İmanlı sanat’ın örnekleri gösterilmeli

Düzgün, İmanlı Sanatın Kur’ân-ı Kerim kaynaklı bir sanat olduğunu/olması gerektiğini ortaya koydu

Risale Haber-Haber Merkezi

Divan Derneği bünyesinde düzenlenen Divan Akademi seminerleri, “Sanata İmanla Bakış” konusuyla yeniden başladı. Eğitimci-Yazar ve Risale Haber yazarı Oğuz Düzgün tarafından sunulan seminerde, Müslümanların sanat mefhumuna nasıl bakması gerektiği konuşuldu.

Düzgün, Kur’an ayetlerinden örneklerle İmanlı Sanatın Kur’ân-ı Kerim kaynaklı bir sanat olduğunu/olması gerektiğini ortaya koydu. Düzgün, Şuara suresinden örneklerle seküler dünyayı özendiren sanat eserlerine karşı, İmanlı Sanat anlayışıyla cevap verilmesinin önemine vurgu yaptı.

Düzgün konuşmasında, “insan bu dünyaya neden ve niçin geldiyse, sanat da bu amaçla kullanılmalıdır” diyerek, sadece geleneksel türlerde değil, resim, karikatür, sinema, şiir gibi sanatın her türünde sanat eseri verilebileceğini sözlerine ekledi.

Bu sanat ürünlerinin Hakiki Sanatkârın Sanatını itiraf etmek, göstermek ve insanları batıla teşvik etmemek gibi bir kaygısı olması gerektiğini belirten Düzgün, sanatı istikamet üzere kullanmamız, çocuklarımıza imanlı sanat vasıtasıyla; “gölgelerin gücü adına” değil de, “Rabbimizin gücü adına” detirtmemiz gerektiğini örneklerle anlattı.

Sanatın mü’min için “sonsuzluğu güzelleştirme harekatı” olduğunu anlatan Düzgün, Müslümanların sanat atölyeleri yanında sinema, müzik ve tiyatro grupları oluşturarak İmanlı Sanatın özgün numunelerini vermesinin lüzumunu dile getirdi.

Sağduyulu medyadan ve Müslüman işadamlarından bu girişimlere öncülük etmesini isteyen Düzgün, “Zeitgeist (Zamanın Ruhu) teorideki sanat anlayışımızın bir an önce hayata geçmesinin zorunluluğunu gösteriyor. O halde tartışmalarla fazla da vakit kaybetmeden, İmanlı Sanatın kaliteli örneklerini sivil numuneler/atölyeler/gruplar yoluyla hayata sokalım” dedi.