Abdulkadir MENEK

Abdulkadir MENEK

İman ve Hayata Dair (16)

Dava adamı, davasına olan inanç ile hayatını yönlendirir ve şekillendirir. Hayatını davasına adayarak devam ettirir. Davası ile boyanmamış bir hayatı çok anlamlı bulmaz. Çünkü ideali olmayan bir hayatın yaşanmaya değer olmadığını bilir.

***

Davası ve idealleri büyük insanlar, geçici ve dünyevi rahatlık ve menfaatlere zerre kadar önem vermezler. İdeallerinin tahakkuku ve davalarına hizmet, onlar için bütün dünyevi maksatlardan daha önemlidir.

***

Dava adamının dünyasında ümitsizliğin yeri olamaz. Böyle zamanlarda çok büyük zorluklar ve yokluklar içinde başarıya ulaşmış dava adamlarının azim ve kararlılıklarını hatırlamak ve rehber edinmek gerekir. O zaman zaferin ve başarının çok yakınımızda olduğunu görebiliriz.

***

Davasında kararlı ve azimli olan insanlar başarıya ulaşır. Bunun için de her türlü riski göze almasını bilmek gerekir. Geleceğe olan inancında zaaf bulunan ve gözü arkada kalan insanlarla geleceğe yürümek ve başarıya ulaşmak mümkün değildir.

***

Hizmet ve mücadele azmini sürekli olarak canlı tutamayanlar, gerçek anlamda bir dava adamı olamazlar. Dava adamı, şartlar ne kadar kötü olursa olsun ve en yakınında bulunanlar tarafından terk edilse bile, davasına ve başarıya olan inancını asla kaybetmez.

***

Davasına inanan insanlar için ümitsizlik ve mağlubiyet olamaz. Çünkü dava adamları için sadakat ile davalarına her zaman ve şartta, netice ne olursa olsun hizmet etmek, esas ve öncelikli bir prensip olarak kabul edilir.

***

Uzun vadeli ve uzun soluklu bir yola çıkmayı ve meşakkatlere katlanmayı göze almayan bir insanın, hedeflerine ulaşabilme şansı ve ihtimali yoktur. Bu uzun yolculuk sırasında meydana gelebilecek aksamalar ve hedeften alıkoyma gayretleri, hakiki dava adamlarının nihai hedeflerine doğru yollarına devam etmelerine asla mani olamaz.

***

Dava adamı başarısızlık kelimesini lügatinden ve dünyasından silmelidir. Zihni bu kelime ile meşgul olan bir insanın, başarıya olan inancı konusunda ciddi anlamda tereddütleri olduğunu ifade edebiliriz.

***

Kararlılık ve davada sebat etmenin neticeleri ve meyveleri, geç de olsa muhakkak alınmaya başlanır. Burada işin sırrı; azim ve gayret ile çalışmaya ve ilerlemeye devam etmektir. Bıkkınlık ve ümitsizlik ile tereddüt edenlerin başarılı olma şansı yoktur.

***

İdeali ve davası olmayan insanların, gerçek insan olmanın bütün vasıflarına sahip olduklarını hiç kimse iddia edemez. Gerçek insan, bir ideali olan ve bu idealine ulaşmak için engellere aldırmadan yoluna devam eden insandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.