İmam hatip ortaokulu hafız adaylarını bekliyor

İmam hatip ortaokulu hafız adaylarını bekliyor

Sultan Abdulhamit Han İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Özgür Başboğa, dünyaya yön verecek fikir insanları ile mütefekkirler yetiştirdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının beraber yürüttüğü proje kapsamında Mardin’de örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi almak isteyen erkek imam hatip öğrencileri, bir taraftan normal müfredat derslerini alırken, aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'i ezberliyor.

Bu kapsamdaki okullardan olan ve 2017 yılından beri Sultan Abdulhamit Han İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, akademik eğitimle birlikte hafızlık eğitimi de alıyor. Hafızlık eğitiminin yanı sıra diğer derslerdeki başarılarıyla da dikkati çekiyor.

Sınıflara göre ders programları belirlenen öğrenciler, öğleden önce Mardin İl Müftülüğü ve Artuklu İlçe Müftülüğü taraflarından görevlendirilen hocalardan Kur’an-ı Kerim eğitimi alıyor. Diğer zamanlarda müfredat derslerini alan öğrenciler, gelecekte iyi bir meslek sahibi olmak için büyük gayret gösteriyor.

Sultan Abdulhamit Han İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Özgür Başboğa, öğrencilerin hem örgün hem de hafızlık eğitiminde çok başarılı olduklarını, öğrencilerin bu başarısında hafızlığın da çok büyük etkisinin olduğunu ve hafızlığın okul eğitiminde başarıyı arttırdığını söyledi.

Başboğa, “2017 yılından itibaren eğitim vermeye başlayan Sultan Abdulhamit Han İmam Hatip Ortaokulu 3 yıllık kısa bir süre içerisinde Mardin’de adını duyurmayı başarmıştır. Türkiye genelinde yapılan ortak sınavlarda 5. Sınıflarda Türkçe, 6. Sınıflarda Fen bilimleri,7. Sınıfta Matematik dersi ortak sınavlarında her branşta ilçe birincisi olduk. 2018/2019 Eğitim-Öğretim yılında Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında il üçüncülüğü, hafızlık yarışmasında il birinciliği, Arapça metin canlandırmada İl birinciliği, Arapça Şiir yarışmasında İl İkinciliği, Arapça Şarkı yarışmasında İl birinciliği Hafızlık Bölge finalinde Bölge üçüncülüğünü, kazandık. Ayrıca 2019/2020 Eğitim Öğretim yılında Mesleki Yarışmalarda Kur’an-ı Güzel Okuma, Ezanı Güzel okuma Ve hafızlık yarışmalarında her üç dalda da İl birinciliğini elde ettik. Öğrencilerimizin motivasyonunu yüksek tutmak için birçok faaliyet gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca 8. Sınıf öğrencilerimizin 11 kişiden 7 öğrencimiz hafızlığını tamamlamıştır.7. Sınıf öğrencilerimizden 15 kişiden 5 i tamamlamış ve yılsonuna kadar en az 3-4 öğrencimizin de hafızlığını tamamlayacağını bekliyoruz. Hem hafızlık hem de akademik derslerindeki başarı alanında uzman Diyanet personeli hafız öğreticiler ve Milli eğitim personeli öğretmen ekibimizin emek ve gayretleri sayesinde gerçekleşmektedir.” dedi.

“Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'e gönül vermektir”

Hafızlığın, sadece Kur'an-ı Kerim'in lafzını ezberlemek olmadığının altını çizen Başboğa, "Hafızlık Kur'an-ı Kerim'e gönül vermektir. Hafızlık, hayat kitabımız ve rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim ile iç içe bir hayat yaşamanın adıdır. Tabi ki hafızlığın hem akademik hayata hem sosyal hayata hem de manevi hayata yönelik bereketli yansımaları oluyor. Bundan dolayı bakanlığımız çocuklarımızın yaş dönemlerindeki psikososyal gelişimini dikkate alarak okul ile Kur'an kursunu birleştirerek böyle bir proje başlatmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimiz hem hafızlıkta hem de akademide çok başarılı öğrencilerdir”

Geçen yıl okullarına 400’e yakın başvurunun olduğunu belirten Başboğa, "Mecburen bir sınav yapmak ve sınavdan sonra temel Kur'an-ı Kerim eğitimi vermek zorunda kaldık. Bu konuda her yıl 25 öğrenci alabiliyoruz ve bu öğrencilerimiz de hem hafızlıkta hem akademide çok başarılı öğrencilerdir. İstiyoruz ki ülkemizin geleceğine yön verecek gençlerimiz iki taraflı yetişsin. Hem manevi değerleriyle güzel eğitim alsınlar hem de ufukları açık olsun ve akademide de ilerlesinler. Ülkemizin ve ümmetin geleceğine katkı sunacak nitelikte insanlar olarak yetişsinler." şeklinde konuştu.

“İmam hatip modeli muhtaç olduğumuz bir eğitim modelidir”

Başboğa, “Çift kanatlı eğitim dediğimiz imam hatip modeli, gerçekten hem ülkemizde hem de dünyada örnek gösterilen, dünyadaki birçok İslam ülkesinde de imam hatip modeli örnek alınmaya çalışılıyor. İmam hatip modeli, sadece ülkemizin değil, bütün dünya Müslümanlarının aslında muhtaç olduğu bir eğitim modelidir. Bundan dolayı çocuklarımızın manevi yönden gelişimini ve yetişmesini önemseyen bütün velilerimizin çocuklarını gönül rahatlığıyla artık imam hatip okullarına göndermelerine engel bir durum yok. İmam hatiplerden bugün mevcutta olduğu gibi cumhurbaşkanı da çıkabiliyor.” diye konuştu.

“Dünyaya yön verecek nesiller yetiştiriyoruz”

“Ülkemizin ve ümmetin yetişmiş insan kaynağına ihtiyacı var.” diyen Başboğa, son olarak şunları söyledi:

“İmam hatip okullarından inşallah nice siyasetçiler, bilim adamları, akademisyenler, bilim adamları ve dünyaya yön verecek fikir insanları ile mütefekkirler yetişecektir. Bu duygu, düşünce, heyecan ve idealle çalışıyoruz. Ülkemizin ve ümmetin yetişmiş insan kaynağına ihtiyacı var. Bundan dolayı bu okullar inşallah bu ihtiyaca cevap verecektir diye düşünüyoruz. Okul olarak bu minvalde çaba gösteriyoruz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.